HEKLANJE

Vi ste ono što jedete

TEMU APP 100 E KUPON

Jedi ispravno. Vaša će vam koža biti zahvalna.

Znate da previše alkohola i pušenje mogu dehidrirati i oduzeti kisik vašoj koži, riskirajući njezino zdravlje, zar ne? Znate da predugo sjedenje na suncu može oštetiti vašu kožu i da ako se ne odmorite, opustite i ne vježbate, vaša koža također može patiti, zar ne? Jeste li također znali da ne jedući ispravnu hranu možete oštetiti i svoju kožu?



Evo nekih namirnica koje vam mogu pomoći u održavanju zdrave kože i njegovanju oštećene kože:

Riba, grah i ulja
Mnogi od vas čuli su me kako propovijedam o vitalnoj ulozi koju esencijalne masne kiseline imaju u starenju kože, budući da su EFA potrebne za održavanje elastičnosti kože. Uskraćivanje tijelu ‘dobrih’ masnoća, kao što su omega-3 masne kiseline, može uzrokovati prerano boranje kože. Dobri izvori EFA u vašoj prehrani su riba, osobito losos, i orašasti plodovi poput badema i sjemenki suncokreta. Najbolji izvori esencijalnih masnih kiselina također dolaze u lanenom ulju, kokosovom ulju i ulju boražine, koji se mogu uključiti u vaše kuhanje ili kao dnevni dodatak.

Povrće
Imate akne? Špinat i drugo tamnozeleno povrće antioksidansi su koji mogu smanjiti upalu prištića, a narančasto povrće poput mrkve i paprike bogato je beta-karotenom koji se u vašem tijelu pretvara u vitamin A za zacjeljivanje oštećene kože. Zimsko povrće prepuno je beta-karotena. Potičem vas da napravite zalihe svojih tikvica. Vaša će vas koža voljeti zbog toga!

Bobice
Kupine, šljive, jagode, borovnice i suhe šljive spadaju u skupinu voća koje vam može pomoći da očuvate svoj sustav bez toksina, a time i da vaša koža izgleda blistavo i zdravo! Pazite da ne bacate uvenulo povrće i istrošeno voće. Jednostavno ih ispasirajte u svom blenderu i tako napravite svoju vlastitu alfa-hidroksi kremu za lice protiv starenja! Zaista ne trebate potrošiti bogatstvo na vrhunske proizvode kada su svi traženi sastojci već u vašem hladnjaku. Obavezno pročitajte svoj besplatni mjesečni recept.

Ćuretina i piletina (bijelo meso)
Stanice vaše kože ne mogu se popraviti bez proteina. Ne možete ili ne možete jesti meso? Orasi! Ne, mislim jesti orašaste plodove za proteine. Meso također možete zamijeniti bjelanjcima ili proizvodima od soje kako biste dobili i potrebne proteine.

Voda, voda i još vode
Ako postoji neka tvar na svijetu koje se vaše tijelo jednostavno ne može zasititi, onda je to voda. Budući da se vaše tijelo sastoji od otprilike 80% vode, logično je da trebate nadoknaditi vodu u tijelu, posebno ako puno vježbate ili živite u suhoj klimi. Gazirana pića i pića s kofeinom dehidriraju vašu kožu. Ako je pijenje vode izazovno, kriške krastavca ili naranče s grančicama mente stvorite osvježavajući spa napitak koji možete držati u hladnjaku ili napuniti svoju sportsku bocu kada ste u pokretu.

Istina je da ste ono što jedete, stoga jedite dobro, živite dobro i izgledajte potpuno sjajno! Svakako posjetite lokalne tržnice ili prodavaonice prirodne hrane za organsku hranu, bez hormona i pesticida. Na taj način jedete hranu optimalne kvalitete i podržavate održivi okoliš.