HEKLANJE

Kontrolni popis prodavača na Ebayu.

TEMU APP 100 E KUPON

Biti prodavač je velika odgovornost i ponekad se možete osjećati kao da ne radite sve što biste trebali. Ovaj jednostavan kontrolni popis pomoći će vam da budete u tijeku.

Jeste li saznali sve što ste mogli o svojim artiklima? Pokušajte utipkati njihova imena u tražilicu – možda saznate nešto što niste znali. Ako netko drugi prodaje istu stvar kao i vi, onda uvijek pokušajte dati više informacija o tome od njih.



Pratite li konkurenciju? Uvijek imajte na oku koliko se prodaju drugi artikli isti ili slični vašima i po kojim cijenama se nude. Obično nema smisla pokretati dražbu s fiksnom cijenom za 100 USD kada netko drugi prodaje predmet za 90 USD.

Imate li slike predmeta? Isplati se odvojiti vrijeme za fotografiranje vaših predmeta, pogotovo ako imate digitalni fotoaparat. Ako se ozbiljno posvetite eBayu, ali nemate kameru, tada ćete vjerojatno htjeti uložiti u nju u jednom trenutku.

Šaljete li e-poštu svojim prodavačima? Vrijedno je poslati kratku e-poštu kada transakcije prođu: nešto poput jednostavnog “Hvala što ste kupili moj predmet, molim vas da me obavijestite kada pošaljete uplatu”. Nastavite ovo s “Hvala na uplati, danas sam objavio vaš [ime stavke]”. Iznenadit ćete se koliko ćete problema izbjeći samo ovakvom komunikacijom.

Također, provjeravate li svoju e-poštu? Imajte na umu da vam potencijalni kupci mogu poslati e-poštu o bilo čemu u bilo kojem trenutku, a neodgovaranje na te e-poruke samo će ih natjerati da odu negdje drugdje umjesto da kupe od vas.

Imaju li vaše stranice s opisom artikala sve što kupci trebaju znati? Ako planirate ponuditi međunarodnu dostavu, onda je dobro napraviti popis naknada za različite županije i prikazati ga na svakoj dražbi. Ako imate bilo kakve posebne odredbe i uvjete (na primjer, ako ćete dati povrat novca za bilo koju stavku sve dok nije otvorena), trebali biste provjeriti jesu li i oni prikazani.

Jeste li pravilno pakirali svoje stvari? Vaše zamatanje treba biti profesionalno za najbolji dojam: koristite omotnice ili pakete odgovarajuće veličine, umotajte predmet u foliju s mjehurićima kako se ne bi oštetio i ispišite naljepnice umjesto rukom ispisanih adresa. Oh, i uvijek koristite prvoklasnu poštu – nemojte biti jeftini.

Pratite li? Vrijedno je poslati e-poruku nekoliko dana nakon što ste objavili artikl, govoreći: “Je li sve u redu s vašom kupnjom? Nadam se da ste ga primili i da je bilo onako kako ste očekivali.” Ovo može zvučati kao da klijentu dajete priliku da se žali, ali trebali biste pokušati pomoći svojim klijentima, a ne uzeti njihov novac i pobjeći.



Biti stvarno dobar prodavač na eBayu, više nego išta drugo, znači pružanje istinski dobre i poštene korisničke usluge. To je jedini siguran način da zaštitite svoj ugled. Naravno, do sada se možda pitate je li doista vrijedno svih muka steći dobar ugled na eBayu. Zar ljudi ionako neće kupovati od vas i ne biste li jednostavno mogli otvoriti novi račun ako se stvarno svodi na to? Naš sljedeći email će vas ispraviti.