HEKLANJE

Novi zahvati plastične kirurgije – Body Thermage

TEMU APP 100 E KUPON

Termaža tijela je relativno novi postupak koji je zahvatio područje plastične kirurgije. Da, to je postupak koji vidite u mnogim televizijskim emisijama o makeoveru.

Novi zahvati plastične kirurgije – Body Thermage



Mnogi se ljudi pitaju kako slavne osobe mogu tako brzo izgubiti broj haljine a da naizgled rade bilo što. Odgovor je postupak poznat kao termaža tijela, koji se općenito koristi u liječenju opuštenosti lica i vrata. Termaža tijela smatra se inovativnom i sigurnom kozmetičkom opcijom koja se temelji na radiofrekventnoj energiji primijenjenoj na kožu.

Postupak termaže tijela često se naziva radiotermaplastika, therma-lift ili therma-cool. Tretman je nekirurški postupak koji se pokazao učinkovitim za privremeno ispravljanje opuštene kože trbuha, no termaža se može primijeniti i za podizanje drugih dijelova tijela uključujući stražnjicu, bedra i ruke.

Uprava za hranu i lijekove (FDA) odobrila je postupak termaže 2002. godine, izvorno za liječenje bora na licu i ritida. Od tada, sve veće reference iz TV emisija koje promiču rezultate rezultirale su time da je postupak dobio dodatno dopuštenje za opsežnu upotrebu tretmana bilo gdje na tijelu.

Iako se termaži tijela može podvrgnuti gotovo svatko, osobe u dobi između 35 i 60 godina idealni su kandidati za zahvat zbog blage do umjerene opuštenosti kože koja je prisutna u toj dobi. Postupak zatezanja kože je zamišljen kao trajan, ali to se može postići samo odgovarajućim programima održavanja i praćenja.

U velikom otkriću, termaža se također koristi za uspješno liječenje strija i opuštene kože na trbuhu nakon trudnoće ili značajnog gubitka težine, osobito kod pretilih pacijenata. Međutim, ovaj postupak se ne preporučuje ženama neposredno nakon poroda, osim ako su završile s porodom jer će se učinak izgubiti sljedećom trudnoćom.

Tipična termalna procedura trajat će od 30 do 90 minuta, ovisno o području koje se tretira i postojećem stanju. Osobe s ugrađenim srčanim uređajima, uključujući srčane stimulatore, trebale bi izbjegavati podvrgavanje postupcima termalne terapije zbog radiofrekvencijske energije ispod površine kože u kolagen. Naime, energija može ometati rad kardioloških uređaja, prava katastrofa. Thermage ne zahtijeva rezove, injekcije ili operaciju. Međutim, osobe koje uzimaju nesteroidne protuupalne lijekove (NSAID), kao što su naproksen, prednizon i ibuprofen, moraju ga izbjegavati.

Odluka o podvrgavanju postupku termaže tijela nije odluka koju treba uzeti olako. Svakako se posavjetujte s kvalificiranim plastičnim kirurgom kako biste utvrdili je li to rješenje za vaše stanje.



VELIKI SEO POJMOVNIK

U gomili raznih skraćenica čovjek se s vremena na vrijeme izgubi u svim tim pojmovima, pa kada se to dogodi