HEKLANJE

Plastična kirurgija nasuprot rekonstruktivnoj kirurgiji

TEMU APP 100 E KUPON

O plastičnoj kirurgiji i rekonstruktivnoj kirurgiji govori se toliko da ih ljudi često miješaju. Iako oba uključuju poboljšanje vašeg izgleda, postoje jasne razlike.

Plastična kirurgija nasuprot rekonstruktivnoj kirurgiji



I plastična i rekonstruktivna kirurgija osmišljene su kako bi poboljšale izgled osobe. To se može učiniti podizanjem, uvijanjem, preoblikovanjem i tako dalje. Međutim, točna uporaba izraza ovisi o osnovnom razlogu kirurškog zahvata.

Plastična kirurgija je elektivna kirurgija. U svom najosnovnijem obliku, plastična kirurgija uzima normalan dio tijela i poboljšava ga na način koji pacijent želi. Uobičajeni zahvati plastične kirurgije uključuju liposukciju, povećanje ili smanjenje grudi, preoblikovanje nosa, preoblikovanje trbuha i dobro poznati facelifting. Sve ove operacije temelje se isključivo na dobrovoljnoj želji da se poboljša vlastiti izgled.

Rekonstruktivna kirurgija često je izborna, ali može biti i medicinski neophodna. Rekonstruktivna kirurgija razlikuje se od plastične kirurgije na jedan značajan način. Usmjeren je na poboljšanje oštećenog ili abnormalnog dijela tijela. Na primjer, osoba može pretrpjeti štetu od traume ili bolesti zbog koje dio tijela izgleda nenormalno i funkcionalno manjkavo, kao što je prijelom kostiju lica u automobilskoj nesreći. Rekonstruktivna kirurgija će se poduzeti kako bi se popravila struktura lica kako bi ono normalno funkcioniralo i izgledalo normalno. Iako je izgled važan, većina rekonstruktivne kirurgije prvenstveno se usredotočuje na funkcionalnost.

Razlike između plastične i rekonstruktivne kirurgije često su zamagljene. Operacija povećanja ili smanjenja grudi oblik je plastične kirurgije. Popravak dojki nakon prečestih komplikacija raka dojke smatra se rekonstruktivnom kirurgijom. Popravak septuma nosa smatra se rekonstruktivnom operacijom, ali jednostavno preoblikovanje nosa smatra se plastičnom operacijom. Ova zamućena linija ponavlja se iu drugim područjima.

U konačnici, crta razdvajanja između rekonstruktivne kirurgije i plastične kirurgije uglavnom je akademska rasprava ili je očigledna s obzirom na specifične okolnosti. Bez obzira na to, važno je razumjeti da postoji razlika.

Jastuci i pokrivači

Kukičani uzorci i boje Boemski stil često uključuje bogate, raznobojne uzorke i teksture. Za izradu kukičanih jastuka i pokrivača, odaberite

7 razloga za bavljenje sportom

Ako izgledate umorno, stalno osjećate manjak energije i zaspite bez ikakvog dobrog razloga, bavljenje sportom najbolji je izlaz iz situacije.

Kreditne kartice za bilo koga?

Kreditne kartice su široko rasprostranjene u cijelom SAD-u, kao i u cijelom svijetu, te su međunarodno prihvaćene kao vrlo pogodno