HEKLANJE

Apple je pokazao novi iPhone 14: ukratko o glavnim promjenama

Apple je na svom prvom jesenskom predstavljanju 7. rujna predstavio liniju pametnih telefona iPhone 14. Ona uključuje četiri modela: iPhone 14 (osnovna verzija) – 6.1, iPhone 14 Plus – 6.7, iPhone 14 Pro – 6.1, iPhone 14 Pro Max – 6.7.

Što je novo u iPhoneu 14 i iPhoneu 14 Plus?



Nove boje

Dizajn osnovnih modela ne razlikuje se od iPhonea 13, ali pojavile su se nove boje kućišta – plava i svijetlo lila. Pametni telefon je postao malo tanji i lakši. Mini verzija nije prikazana, ali, kao što su analitičari predviđali, vratili su Plus sa 6,7 ​​″ zaslonom – poput Pro Maxa.  

Poboljšane performanse

IPhone 14 dobio je modificirani Apple A15 Bionic procesor – nema četiri, već pet jezgri video akceleratora, a RAM je povećan na 6 GB. Pametni telefon je postao 25% brži! 

Ažurirana kamera

Kamera u osnovnoj verziji iPhonea i dalje je od 12 megapiksela, ali uz “lakšu” f/1.5 leću bit će bolje za snimanje u mraku. Dodan algoritam za obradu fotografija Photonic Engine za detaljne snimke pri slabom osvjetljenju i autofokus za selfie kameru.

Sada je moguće snimanje u 4K 24 fps u kinematografskom načinu rada. Prije je bila dostupna samo 1080p. Postoji nova značajka Action Mode za stabilizaciju videa u pokretu. 



Baterija

Kapacitet baterije značajno je porastao – obećavaju najsnažniju bateriju u liniji! 

Uvijek uz glazbu



Novost podržava Bluetooth 5.3 – to bi trebalo poboljšati kvalitetu zvuka bežičnih slušalica i produljiti njihovo vrijeme rada.

Što je novo u iPhoneu 14 Pro i Pro Maxu?

interaktivni otok



Pro verzije iPhonea 14 značajno su se promijenile. Najzanimljivija novost je da je uobičajeni urez zamijenjen duguljastim izrezom na vrhu zaslona, ​​koji Apple naziva Dynamic Island (dinamički otok). Postao je dio sučelja i prikazuje iOS obavijesti i animacije: AirPods vezu, glazbu, pozive, događaje u kalendaru itd.

Najsnažniji procesor u povijesti Applea

Firmware je nova generacija Apple A16 Bionic procesora, najbržeg mobilnog čipa na tržištu. Procesor je sposoban izvesti do 17 trilijuna operacija u sekundi! 

Nevjerojatan prikaz

Svjetlina ekrana porasla je na 1600 nita, a u HDR modu može doseći 2000 nita – sve će biti vidljivo čak i na izravnoj sunčevoj svjetlosti. Zaslon koristi OLED i Retina tehnologiju. Zahvaljujući ovoj kombinaciji, slika je svijetla, sočna i što detaljnija. 

Dodan način Always-On Display – zaslon se ne gasi u potpunosti, čak i ako je iPhone zaključan, i nastavlja prikazivati ​​datum, vrijeme, vremensku prognozu i druge informacije.

Najbolja Apple kamera

Po prvi put u povijesti, Pro i Pro Max imaju kameru od 48MP. Podsjetimo, zadnji put je Apple promijenio rezoluciju kamera prije sedam godina. Osim nevjerojatnih detalja, 48 MP otvara iPhone Pro za snimanje videa u 8K rezoluciji. 

Dodana ultraširokokutna kamera od 12 MP i novi način zumiranja: 0,5x, 1x, 2x i 3x. Bljeskalica je napravljena prilagodljivo – njezina svjetlina varira ovisno o kameri koja se snima. Pro verzije također imaju značajke Action Mode i Photonic Engine.

Nove boje

Osim zlatne i srebrne, Phone 14 Pro dostupan je u dvije nove boje – svemirsko crnoj i tamnoljubičastoj. Potonji je već postao najpopularniji među korisnicima.

TEMU APP 100 E KUPON