HEKLANJE

10 načina zaštite od krađe pošte

 
Nikada ne stavljajte odlaznu poštu u nezaštićeni poštanski sandučić, pogotovo ako sadrži čekove ili osjetljive osobne podatke. Umjesto toga, odnesite ga u poslovnicu pošte ili stavite u pretinac za prikupljanje pošte.
Uvijek koristite zaključani poštanski sandučić za dolaznu poštu. Instalirajte poštanski sandučić s zaključavanjem koji je odobrila Poštanska služba ili upotrijebite poštanski pretinac. Obratite se lokalnom upravitelju pošte za propise i specifikacije u vezi s zaključavanjem poštanskih sandučića.
Odmah uklonite poštu iz svog poštanskog sandučića, osobito ako vaš poštanski sandučić nije siguran. Ako nećete biti kod kuće kada vam se dostavi osjetljiva ili vrijedna pošta, neka je zadrži ili neka je dohvati susjed ili prijatelj od povjerenja.
Ne dostavljajte bjanko čekove na kućnu adresu. Umjesto toga, ostavite ih u poslovnici svoje banke dok ih ne možete osobno preuzeti.
Nemojte davati poštu dok ste izvan grada. Neka pošta zadrži vašu poštu ako ćete biti odsutni dulje vrijeme.
Smanjite broj kreditnih ponuda koje vam se šalju poštom. Kontaktirajte tri glavne agencije za kreditno izvješćivanje i neka vaše kreditno izvješće bude označeno kao “bez traženja”.
Provjerite jeste li obaviješteni kada vam je poslana osjetljiva pošta i brzo pratite ako ne stigne prema očekivanjima.

Kupite cvijeće online

Kada se pojave prilike u kojima trebamo poslati, održati korak ili čak dati poseban dar, cvijeće je jedan znak koji