HEKLANJE

15 kreativnih foto ideja

TEMU APP 100 E KUPON

1. Surfajte internetom. Pogledajte slike u časopisima, novinama, on-line galerijama i pronaći ćete obilje ideja. Isprobajte galeriju na shotaddict.com. Želite više – idite na flickr.com i pregledajte tonove kreativnih fotografija. Još jedan koristan izvor je VFXY, prikazuje nedavne postove s raznih fotoblogova.

2. Naučite ‘vizualni jezik’. Posjetite umjetničke muzeje, galerije i izložbe koje imaju izložbe fotografija. Naučite povijest umjetnosti od antike do danas i otkrijte kako su vrlo kreativni ljudi razvili metode za izražavanje svjetla i boje.



3. Gledajte filmove. To je još jedan izvor inspiracije, budući da nisu ništa više od nepokretnih slika koje vam se prikazuju pri 29,97 sličica u sekundi. Puno ideja za koncepte, osvjetljenje, poruke ili jednostavno lijepe slike.

4. Čitajte knjige o fotografiji kako biste naučili nove tehnike, a zatim ih pokušajte primijeniti u svom radu.

5. Gledajte na stvari kroz oči kreativnosti. Odaberite bilo što i snimite samo da vidite kako izgleda: stvari oko vaše kuće, u hladnjaku itd. Predmet zapravo nije toliko bitan, važno je kako ćete to snimiti. Pucaj, pucaj i još više pucaj. Digitalno je jeftino.

6. Sastav je ključ. Razmislite o tome što radite. Kadrirajte svoju fotografiju u mislima. Potražite zanimljive kutove i svjetlo, idite visoko, idite niže. Ključno je snimiti subjekt na što više različitih načina, pod različitim osvjetljenjem i pokušati te slike učiniti zanimljivima. Dakle, nemojte samo uperiti i pucati, već razmislite o kompoziciji.

7. Vježba od dvadeset koraka. Ako vam nedostaje inspiracije, možete uzeti fotoaparat, izaći van i početi snimati bilo što oko sebe. Svaki fotograf ima svoju tajnu. Neki preporučuju snimanje 100 fotografija u jednom satu. Drugi predlažu da biste trebali pokušati snimiti 100 snimaka iz radijusa od 10 metara od mjesta gdje se nalazite. Drugi igraju dvadeset koraka. Izađite u šetnju, prođite dvadesetak koraka, zastanite, osvrnite se oko sebe, slikajte (pokušajte učiniti zanimljivim, neobičan kut, krupni plan, apstraktno itd.), prođite još dvadesetak koraka, ponovite. Poanta je razviti svoje oko, naučiti gledati dublje u svoju okolinu, gledati u blizinu kao i široko. Ova vježba vas tjera da pokušate vidjeti svakodnevicu drugačije.

8. Isplanirajte izlet u lokalni botanički vrt ili zoološki vrt. Posjetite takva mjesta s vremena na vrijeme, – tamo ima puno stvari za snimanje.

9. Snimajte u različitim uvjetima. Npr. ako snimate rano ujutro, kasno poslijepodne ili u zalasku sunca, dostupno svjetlo će dodati više dubine, stvoriti zanimljive sjene i promjene boja radi vaše udobnosti. Pokušajte fotografirati mjesta u magli – to će sakriti ometajuće elemente pozadine.



10. Pregledajte razglednice. Ako želite snimiti grad u kojem živite ili planirate putovanje na neko uzbudljivo mjesto, korisno će vam biti pregledavanje razglednica. Često prolazimo pokraj nečega uvijek iznova i nikada zapravo ne primijetimo njegov potencijal. Osim toga, razglednice će vam dati ideje koji je najbolji način snimanja subjekta.

11. Naučite kako “vidjeti” svojim fotoaparatom – još jedna vježba za razvoj vašeg oka. Ako vaš fotoaparat ima tražilo, gledajte kroz njega neko vrijeme. Zatim pogledajte scenu i zamislite kako će je kamera vidjeti. Zatim ponovno prislonite kameru licu i provjerite jeste li bili u pravu. Nastavite pokušavati dok odmah ne budete znali što će kamera vidjeti.
12. Samokritičnost Pucaj, pucaj i pucaj! Ali nakon što snimite gomilu slika, trebali biste ih nemilosrdno sortirati. 10% dostojnih fotografija na dan nije loš rezultat.

13. Sudjelujte u online natjecanjima. Velika je inspiracija pronaći zanimljive stvari za fotografiranje. Imate temu i to može olakšati pronalaženje zanimljivih stvari za snimanje. Isprobajte natječaje na shotaddict.com.



14. Pridružite se foto zajednici i interesnim grupama. Jeftin je, informativan i zabavan. Možete postavljati svoje fotografije, sudjelovati u kritikama i raspravama na forumima. Neke jako dobre i zanimljive stvari mogu se naći tamo!

15. Fotografirajte se svaki dan i pogledajte svoj život na potpuno novi način. To je sjajan članak iz Photojoja. Upamtite da je kamera koju nemate sa sobom kamera koja neće snimiti nikakve fotografije. Stoga pokušajte imati kameru na sebi što je češće moguće.

Kako imati sjajnu kožu

Izvrsna koža nešto je što gotovo svatko može njegovati. Na našu kožu utječu: . Geni . Unutarnja prehrana – što