HEKLANJE

Uklanjanje šminke – Kako očistiti šminku na kraju dana

TEMU APP 100 E KUPON

Najljepši završetak šminke počinje s najčišćom kožom. Prvi korak do čiste i čiste kože je temeljito uklanjanje šminke s pravim proizvodima. Zasigurno nema manjka proizvoda za odabir. Najbolje je odabrati onaj koji je napravljen za vaš tip kože. Evo nekoliko popularnih opcija.

Dva jednostavna pravila za odabir proizvoda za uklanjanje šminke su: nemojte koristiti nešto što je previše oštro za vašu kožu i izbjegavajte sredstva za čišćenje koja ostavljaju mastan trag. Osim toga, onaj pravi za vas ovisi o tome kako očekujete da će proizvod raditi. Ako imate suhu kožu koja se peruta, koristite piling ili hidratantno sredstvo za čišćenje. Ako imate masnu kožu ili kožu sklonu aknama, proizvod sa salicilnom kiselinom može biti pravi za vas.



Simply Best sredstvo za uklanjanje šminke tvrdi da skida čak i najtvrdokorniju šminku, poput polutrajne olovke za oči i vodootporne maskare, bez trljanja i trljanja koji mogu iritirati osjetljivu kožu. Ponds nudi Clean Sweep ručnike za čišćenje i skidanje šminke. Ovo sredstvo za čišćenje dolazi u obliku vlažne maramice koja osim sredstava za čišćenje sadrži prirodne sastojke poput ginsenga zelenog čaja, ekstrakta krastavca, aloe, različka i kamilice. Ovaj proizvod ne zahtijeva ispiranje, samo obrišite lice krpom i bacite ga u smeće kada završite.

Općenito, svako sredstvo za čišćenje ima dvostruku funkciju kao sredstvo za skidanje šminke. Međutim, oči su obično druga priča iz nekoliko razloga: koža oko očiju je posebno osjetljiva i neka sredstva za čišćenje mogu iritirati samu očnu jabučicu. Nema mnogo proizvoda koji se prodaju isključivo kao sredstva za skidanje šminke s lica, ali mnogi kažu da su isključivo za skidanje šminke s očiju.

Kaže se da Kiehl’s Supremely Gentle Eye Makeup Remover brzo čisti i potpuno se ispire. Nivein Visage odstranjivač šminke s očiju dobro radi i nije skup. Zvuči previše pojednostavljeno, ali nije loša ideja ocjenjivati proizvod prema trudu koji je potreban da bi funkcionirao. Vaše trepavice imaju višu svrhu nego samo učiniti da vaše oči izgledaju lijepo. Pretjerano ribanje može izazvati upalu oka i slomiti ili izvući trepavice koje trebate kako biste zaštitili oči od nečistoća.

Ako ne možete pronaći baš ono što tražite u proizvodu iz trgovine, ne bojte se jer domaćih lijekova ima napretek. Pasta od sode bikarbone skinut će tvrdokorne tvari, poput šminke za pozornicu i tamnog ruža za usne. Šampon za bebe bez suza čisti bez iritacije ili ostataka. Nanošenje male količine maslinovog ulja mekom krpicom uklonit će šminku i ostaviti trepavice sjajnima i vlažnima. Isti se rezultat može postići s uljem za bebe, ali vjerojatnije je da će za sobom ostaviti film, kao i vazelin. Ako više volite masniji proizvod, možete ga nadopuniti adstrigentom, samo pazite da vam ne dospije u oko.