HEKLANJE

SEO savjet – obratite pozornost na svoje ugrađene veze!

TEMU APP 100 E KUPON

Optimiziranje bilo koje web stranice uključuje optimizaciju na stranici i izvan nje. Dok on-page optimizacija naglašava korištenje pažljivo odabranih ključnih riječi za pisanje web stranice, off-page optimizacija se odnosi na izgradnju poveznica na web stranicu s drugih web stranica kao i drugih web stranica. Algoritmi za rangiranje vodećih tražilica pridaju veliku važnost poveznicama da nije moguće postići visoko rangiranje samo na temelju konkurentskih ključnih riječi.

Linkovi



Dvije su osnovne vrste poveznica koje se koriste na web stranicama. Jedan je navigacijska veza koja povezuje stranice unutar stranice. Drugi je hipertekstualni link koji nudi materijal u zagradama, bilješke, digresiju ili paralelne teme koje mogu poslužiti za pružanje relevantnih informacija u odnosu na glavni sadržaj stranice. Međutim, obje vrste poveznica mogu ometati ili biti problematične u cjelokupnom dizajnu web-mjesta ako se ne koriste u odgovarajućem kontekstu.

Veze mogu odvratiti pažnju, osobito ako je odlomak ili tekst ispunjen pozivima čitateljima da prijeđu na druge stranice ili web-mjesta. To ugrožava nesmetan tijek sadržaja jer čitatelji skaču s jedne stranice ili mjesta na drugo. Kontekst informacija može se potpuno promijeniti kako se čitatelji nađu na nepovezanom području bez ikakvog uvoda ili odgovarajućeg objašnjenja.

Primarna svrha poveznica je pojačanje autorove izvorne poruke pružanjem izbora povezanih materijala. Veze bi trebale biti usmjerene na upućivanje na druge resurse unutar stranice koje koriste srodne tekstove ili slike. Čitatelj bi trebao biti jasno svjestan kada napušta jednu web stranicu i ulazi na drugu putem veze.

Dobro hipertekstualno povezivanje ima za cilj održati kontakt stranice s čitateljima. Jednostavna veza obično funkcionira unutar jednog prozora preglednika gdje izvorni sadržaj nestaje zamijenjen povezanom stranicom. Ovo se može izbjeći dodavanjem argumenta TARGET = “main” oznakama veza. Kroz to će se povezana stranica pojaviti u novom prozoru preglednika ispred izvorne stranice što čitatelju omogućuje pristup novom materijalu bez gubitka vizualnog kontakta s izvornom stranicom. Korištenje okvira još je jedan način održavanja narativnog i dizajnerskog konteksta. Okviri se mogu koristiti za podjelu zaslona preglednika između navigacije stranice i materijala koji se namjerava prikazati.

Veze za navigaciju na web stranici mogu se osigurati putem veza običnog teksta, JavaScript poveznica, PHP poveznica ili grafičkih veza. Veze s običnim tekstom najlakše je implementirati i njihova se upotreba preporučuje čak i ako se druge vrste veza koriste kao glavna navigacijska struktura. Sve ih tražilice mogu pratiti iako ih može biti vrlo teško održavati za web stranice koje imaju više od 50 stranica. Obraćanje pažnje na dizajn web stranice može riješiti probleme povezane s tim. JavaScript navigacija koristi se za izradu složenih padajućih izbornika za velika web-mjesta. Nudi prednost gotovo jednostavnog postupka izmjene nakon što se implementira, ali zahtijeva više znanja i stručnosti za implementaciju. Međutim, ovu vrstu veze ne prate tražilice, stoga stranice na koje se pozivaju navedene veze možda neće biti indeksirane bez nekog drugog oblika navigacije.

Povezivanje u odnosu na upotrebljivost

Upotrebljivost je sposobnost uspješnog i pouzdanog učenja ili dovršavanja zadatka uz razumnu količinu udobnosti koja se pruža krajnjem korisniku. Upotrebljivost u očima dizajnera web stranica ili programera aplikacija je sposobnost dizajna i izrade web stranica koje se mogu razumjeti i jednostavne za korištenje u izvršavanju zadatka. U biti se radi o zadovoljavanju potreba kupaca i predviđanju njihovih drugih potreba kako bi im se pomoglo da postignu svoj cilj putem web stranice koja je vjerna vlastitom cilju pružanja pravih informacija ili barem pristupa njima.



Upotrebljivo web mjesto može iskoristiti prednosti konverzije i zadovoljstva kupaca. Web stranica bi trebala biti u mogućnosti reći čitatelju o čemu se radi, koji se proizvodi ili usluge nude i koji se proceduralni koraci poduzimaju da bi se steklo povjerenje kupaca. Što je najvažnije, trebao bi moći zadovoljiti potrebe i ljudi i tražilica. Obojica žele razumjeti web-stranicu, znati kako doći do sljedeće relevantne stranice i moći pronaći tu važnu poveznicu. Informacijsku strukturu web stranice treba konstruirati na način koji će povećati brzinu i razumijevanje iste.

Prioritet SEO-a je staviti klijentove web stranice u tražilice i direktorije, kao i da budu rangirane dovoljno dobro da ih mogu pronaći krajnji korisnici. Marketing i upotrebljivost trebaju ići ruku pod ruku tako da vlasnik web-mjesta ne samo da ima vrhunska mjesta u tražilicama, već i konverziju kupaca. Krajnji izazov bilo kojeg programera web stranica jest biti u mogućnosti izgraditi web stranice za ljude, a ne samo za tražilice.

Veza ima dva kraja – izvorno sidro i odredišno sidro. Međutim, pojam veza obično se odnosi na izvorno sidro, dok se odredišno sidro naziva ciljna veza. Najčešći cilj veze je URL (Uniform Resource Locator) koji se koristi na World Wide Webu i može se odnositi na dokument kao što je web stranica, drugi izvor ili na poziciju na web stranici koja se postiže pomoću HTML elementa .



Hiperveze se obično prikazuju u web-pregledniku na neki način razlikovanja, poput različite boje, fonta ili stila. Upotreba pokazivača miša koji se mijenja u motiv ruke također može označavati poveznicu u grafičkom korisničkom sučelju. Veze u većini grafičkih web preglednika prikazuju se kao podcrtani plavi tekst kada nisu u predmemoriji i podcrtani ljubičasti tekst kada su u predmemoriji.

Imati pravu vezu na pravom mjestu u pravo vrijeme i na pravoj stranici san je svakog vlasnika web stranice. Većina stranica ima neku vrstu glavne navigacije za pristup glavnim kategorijama unutar stranice. Također se može vidjeti još jedan skup poveznica koje upućuju na stvari poput pravila o privatnosti. Mnoga mjesta koriste sekundarnu navigaciju na stranicama unutar odjeljaka mjesta. Drugi odjeljak može pružiti drugačiji skup veza u sekundarnoj navigaciji što može biti od velike pomoći korisnicima i tražilicama. Navigacijske veze često se vide u području bogatom sadržajem na stranici. Vrlo je uobičajeno vidjeti poveznice ugrađene unutar teksta u području sadržaja web stranica, što je vrlo povoljno s gledišta optimizacije za tražilice. Jedna od postojećih opasnosti ove prakse je kada ti linkovi budu propušteni zbog prirodne tendencije čitatelja da samo skenira stranice zbog vremenskih ograničenja. Ugrađene veze trebaju biti postavljene unutar sadržaja na način da se mogu lako vidjeti. Ako ih imate previše, može biti vrlo teško čitati tekst na stranici. Ograničite ove vrste veza na najvažnije i najistaknutije veze. Ostatak linkova možete postaviti u druge kritične dijelove stranice.

Lijepo i zdravo lice

Lice je vaše ogledalo u svijet, vrlo je važno da izgleda zdravo i njegovano jer lice prvo prisjetimo na drugoj