HEKLANJE

Prednosti podcastinga za nastavnike

TEMU APP 100 E KUPON

Prošećite bilo kojim školskim kampusom ovih dana i vidjet ćete iPod, MP3 playere i druge vrste prijenosnih medijskih uređaja gdje god pogledate. Ovi moderni gadgeti postali su način života današnjih učenika i sve veći broj nastavnika počinje ih iskoristiti putem podcastinga.

Predstavljajući novi snažan oblik online komunikacije, podcasting za nastavnike postao je učinkovit način interakcije s učenicima izvan tradicionalne učionice. Omogućuje isporuku sadržaja radijske kvalitete koji se može slušati bilo kada i bilo gdje – čak i kada učenici nisu spojeni na računalo. Ali prije nego što ga uključite u nastavni plan i program, važno je ispitati neke od prednosti podcastinga za nastavnike i kako drugi već koriste tehnologiju za poboljšanje i proširenje obrazovanja svojih učenika.



Sveučilišta su prva prihvatila tehnologiju, dijeleći iPode brucošima i stvarajući podcaste predavanja. Na razini K-12 učitelji tek počinju istraživati mogućnosti. Ali podcasting nije samo pretvaranje predavanja u učionici u mrežni audio sadržaj. Mnogi edukatori pretvaraju PowerPoint prezentacije u podcastove, dok ga drugi koriste za pružanje detaljnih zvučnih objašnjenja često postavljanih pitanja ili kao alat za učenike da vježbaju svoj vokabular kod kuće. Učenici također mogu kreirati vlastite podcastove za interakciju s instruktorima ili drugim studentima. Ukratko, podcasting za nastavnike dodaje novu dimenziju podučavanju čineći ga “cool” interaktivnom komunikacijom između nastavnika i učenika

Roditelji također imaju koristi od podcastinga jer im omogućuje da preuzmu aktivniju ulogu u obrazovanju djece. Jednostavnim programiranjem svojih računala da automatski hvataju školske prijenose, mogu pratiti kako im djeca idu na nastavi i dobiti najnovije školske obavijesti.

Primarna korist od podcastinga za nastavnike prilično je jednostavna. Omogućuje učiteljima da dopru do učenika kroz medij koji je istovremeno “cool” i dio njihovog svakodnevnog života. Za tehnologiju koja zahtijeva samo računalo, mikrofon i internetsku vezu, podcasting ima sposobnost unaprijediti obrazovanje učenika izvan učionice. Nastavnici trebaju percipirati uređaje poput iPoda i drugih prijenosnih medijskih uređaja ne kao ometanje učenja; nego ih iskoristite i pretvorite ih u učinkovite alate za učenje.

ja