HEKLANJE

Problemi oko imena Internet stranice

TEMU APP 100 E KUPON

Organizacijom utrošimo mnogo vremena i novaca za snažan razvoj imena ili brenda od kojeg ćemo stvoriti visoki kapital. Upotrebom zaštitnog znaka ili brenda u web adresi pomaže potrošačima da što prije nađu željenu web stranicu, na primjer: mcdonalds.com dodaje veliku snagu njihovim brendiranim proizvodima. Prilikom odabira imena domene treba uzeti u obzir mnogo faktora.
Ovakva kategorizacija pomaže računalima pronalaženje drugih kompjutera na Internet mreži. URL-ovi su zapravo brojevi koji pomažu pri pronalaženju imena servera i imena domene. Kada firme nabavljaju ime domene najprije bi se trebale odlučiti na koju ključnu riječ se žele rangirati u tražilici jer samim imenom podižete svoju stranicu na tražilicama.
U SAD-u je najviše zastupljena komercijalna .com domena. U Meksiku je .mx. U Hrvatskoj .hr i tako dalje…
Postoji veliki problem jer je već 97% riječi iz rječnika kao ime domene tako da online ime koje želite registrirati u većini slučajeva nije na raspolaganju. Ako želite baš kupiti neko ime kao svoj zaštitni znak a ono je već zauzeto postoji mogućnost da samo ime otkupite od poduzeća ili pojedinca po nekoj dogovorenoj cijeni.