HEKLANJE

Razumijevanje laserskog uklanjanja dlačica

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ste čuli za lasersko uklanjanje dlačica, onda ste vjerojatno jedan od mnogih koji vjeruju da je to jednostavan način da se riješite neželjenih dlačica. Iako mnogi ljudi postižu velik uspjeh s tretmanima, drugima će trebati nekoliko da uspiju. I ne postoji pravi način da znate kako ćete reagirati na laserski tretman dok ga ne dobijete.

Tko bi ga trebao imati?



Idealan kandidat za lasersko uklanjanje dlačica je osoba koja ima tamne dlake. Što su dlačice tamnije, vjerojatnije je da će ih laser trajno ukloniti. Uz to ide i pigmentna boja kože. Osobe koje imaju tamnu put neće biti idealni kandidati jer je kosa teže vidljiva. Svijetla koža, tamna kosa je najbolja situacija u kojoj se možete naći.

Također ćete morati imati dobar proračun. Sesije laserskog uklanjanja dlačica mogu trajati više od nekoliko sati i zahtijevat će nekoliko tisuća dolara. Ako trebate više tretmana, i to može postati još skuplje. Prosjek je četiri posjeta po osobi.

Melanin je pigment koji daje boju kosi. Trebat će vam melanin kako biste mogli apsorbirati energiju lasera i zatim uključiti toplinu u folikul. Toplina će zapravo ubiti folikul, onemogućivši ponovni rast kose. Također, oni koji imaju tamni ton kože imaju više melanina, potrebno je osigurati da proces i dalje dobro funkcionira. Kako bi se to pomoglo, koristit će se hladan oblog koji će zahvaćeno područje ohladiti. Laser neće ciljati na hladna područja koja su važna za njegov pravilan rad.

Koža se može rashladiti i na drugi način. Ovo je multi pulsirajuća laserska tehnologija. Laserska energija je pulsirajuća ili isprekidana, umjesto strujanja. To znači da ima manje topline što pomaže u hlađenju i istovremeno zaštiti kože. Drugi uređaji za lasersko uklanjanje uključuju: Aleksandrit, laser s dugim pulsom; Dioda, koja se općenito koristi na tamnijoj koži; Q-Switched Nd:YAG, koji isporučuje dvije valne duljine koje djeluju i na duboke i na površinske folikule; i Ruby, koji se, kao što naziv implicira, sastoji od crvenih laserskih zraka sposobnih za ciljanje melanina.

Postoji niz izvrsnih resursa na internetu koji će vam pomoći otkriti zašto ili zašto lasersko uklanjanje dlaka nije pravo rješenje za vas.