HEKLANJE

Koje su glačala za kovrče najbolje?

TEMU APP 100 E KUPON

Uz sve opcije alata za oblikovanje kose koje su dostupne na današnjem tržištu, može biti vrlo zbunjujuće odabrati najbolje uvijače za kosu. Mislim, suočimo se s tim; većina kovrča za kosu tvrdi da je najbolja kupovina, no jesu li to doista? Dakle, što biste trebali tražiti kod uvijača za kosu, a što biste trebali izbjegavati?

Kada birate najbolje uvijače za svoju kosu, trebali biste zanemariti sve što tvrtke kažu o svojim proizvodima kako biste ih plasirali na tržište. Mislim, imaju interes prodati više kovrča za kosu, pa tko bi uopće povjerovao u ono što su imali za reći? Ali treba obratiti pažnju na ono što na ambalaži piše malim slovima.



Prva stvar koju biste trebali potražiti je postavka topline kontrolirana termostatom. Ova značajka omogućit će vam da odaberete temperaturu uvijača i postavite je prema tome koliko topline trebate za oblikovanje kose. Vidite, ne može sva kosa podnijeti istu količinu topline. Neki tipovi kose, poput fine kose, mogu podnijeti samo minimalnu toplinu, dok će gruboj kosi možda trebati intenzivnija toplina da bi se postigla bilo kakva kovrčavost. Dakle, odabir uvijača za kosu bez ove postavke može dovesti do veće štete nego što je potrebno ili stilova koje je teško postići i održavati.

Još jedna stvar na koju treba obratiti pozornost je od kakvog je materijala izrađena cijev. Na većini glačala, cijev je izrađena od metala, ali možete pronaći glačala presvučena baršunom i keramičkom pločom. Pegle presvučene baršunom izvrsne su za kosu koja se lako hvata i lomi. Pegle s keramičkom pločom ulijevaju vlagu u pramenove kose dok se kovrčaju. Uglavnom će poslužiti glačalo s metalnom bačvom, a ono je najjeftinije. Ali ako vam je kosa oštećena ili bez sjaja, možda biste trebali izdvojiti malo više za peglu s keramičkom prevlakom.

Prvo što se istroši na uvijaču obično je uže. To je zato što je uže izloženo velikom pritisku na mjestu gdje se spaja s uvijačem kada pomičete uložak ovamo-onamo. Da biste dobili glačalo koje traje, odaberite glačalo s priključkom za okretni kabel. Ova vrsta kabela pomicat će se dok se vi krećete, čime se smanjuje opterećenje unutarnjih žica.

Dakle, sljedeći put kada se odlučite kupiti uvijače, manje obraćajte pažnju na ime robne marke i pompoznost oko određene pegle i potražite značajke koje su vam stvarno potrebne.