HEKLANJE

8 osnovnih savjeta o tome kako napisati prodajno pismo

TEMU APP 100 E KUPON

Prije nego što se možete upustiti u monumentalni zadatak pisanja učinkovitih prodajnih pisama, prvo morate posjedovati određene stvari, a to nije dublji vokabular ili rječitost pjesnika. Umjesto toga, morate posjedovati odgovarajuće gramatičke vještine (znati razliku od njihovih i tu je početak), poznavanje vašeg ciljnog tržišta i općenito poznavanje prodajnih pisama. Ako imate sve to za maziti, onda je definitivno vrijeme da sami napišete jedan.

8 osnovnih savjeta o tome kako napisati prodajno pismo



Savjet br. 1 Uspostavljanje odnosa sa svojim čitateljem – Započnite osobnim obraćanjem svom čitatelju. Umjesto da pišete Draga gospođo, napišite Draga Martha. Koristite “ti” umjesto “jedan”, “on” ili “ona” kada pišete ostatak svog prodajnog pisma. Upotrijebite prijateljski i razgovorni ton kako kupac kasnije ne bi oklijevao postavljati pitanja ili iznijeti svoje brige. I na kraju svog pisma, potpišite ga osobno kako bi doista izgledalo kao privatno pismo između vas dvoje nego kao nešto što se masovno proizvodi.

Savjet #2 Utvrđivanje činjenica Pronto – Vaš prvi odlomak – ne računajući one koji se sastoje od pozdrava i drugih riječi kurtoazije za vaše klijente – mora sadržavati osnovne informacije o tome tko ste i zašto im pišete. Do kraja paragrafa, također ste trebali utvrditi svoju vjerodostojnost i tako im pružiti potreban razlog da pročitaju više o onome što imate za reći.

Savjet #3 Potvrdite svoje tvrdnje – Sljedeći odlomci trebali bi potvrditi ono što ste prvobitno tvrdili u prvom odlomku. Možete koristiti grafičke prezentacije, statistike, činjenice od dobro uspostavljenih autoriteta, priče o uspjehu i bilo što drugo što će vašim čitateljima dati do znanja da ste stvarni.

Savjet #4 Koristite odgovarajući stil pisanja i pristup – poznavanje odgovora na ovo uvelike će ovisiti o tome koliko ste upoznati sa željama i potrebama svog ciljnog tržišta. Ako, na primjer, ugađate tinejdžerima, oni će jako cijeniti ako koristite jednostavne i moderne izraze. Govorite njihovim jezikom drugim riječima!

Savjet #5 Budite oprezni s korištenjem grafike – slike mogu govoriti tisuću riječi, ali ih nije nimalo lako preuzeti s interneta. Bolje ih je koristiti u prodajnim pismima izravne pošte, ali ako ste voljni dati im priliku za online upotrebu, pobrinite se da su uređeni imajući na umu SEO. Neka budu male, smanjite njihovu kvalitetu bez žrtvovanja prezentacije slike i dajte im opise.

Savjet #6 Neka bude jedinstveno – Prodajna pisma mogu koristiti istu formulu uvijek iznova, ali ona koja su uspješna imat će određene jedinstvene značajke ili nezaboravne retke uključene u svoja pisma. I vaš mora imati jedan ili dva takva. Ako svoje prodajno pismo učinite jedinstvenim i originalnim barem u jednom dijelu, osigurat ćete da će vaši čitatelji uživati u boljem sjećanju ponuda vaše tvrtke.

Lakše je reći nego učiniti svoje pismo jedinstvenim, ali jedan od načina da to učinite je koncentriranje na ono što vaša tvrtka ima, a druga nemaju.



Savjet #7 Stvaranje najboljeg predmeta i naslova – Pisanje naslova ponekad je teže nego pisanje stvarnog sadržaja. Kako biste olakšali ovaj zadatak, najbolje ih je ostaviti na kraju. Nakon što dovršite sadržaj svog prodajnog pisma, obično ćete imati lakši način sažetka svega s odgovarajućim predmetom i naslovom. Dok ih oblikujete, samo pazite da budu kratki, ali zanimljivi. U konačnici, naslovi i predmeti moraju moći objasniti bit vašeg prodajnog pisma, ali u isto vrijeme služiti kao neodoljiva pozivnica da pročitate više o njemu.

Savjet #8 Završetak snažnim pozivom na akciju – Svatko tko ima imalo znanja i iskustva u pisanju prodajnih pisama uvijek će vam reći da završite snažnim pozivom na akciju, a ovaj članak neće biti ništa drugačiji jer je doista integralan. Nakon svega što ste rekli u svom pismu, morate ih na kraju podsjetiti na što ste uopće htjeli napisati. Naglasite potrebu i hitnost akcije!

Slijedite ovih osam savjeta i vaša će prodajna pisma sigurno postići svoje ciljeve!



crni leptire live.wmv

hrt1 dobro jutro hrvatska…žanamari & band u 8am 🙂 napola budni Luka Abrus-klavijature, Josip Konfic-bubanj, Pavle Sviličić -bas gitara, Petar