HEKLANJE

Snizite kamate na kreditnu karticu

TEMU APP 100 E KUPON

Kada planirate riješiti dug po kreditnoj kartici, morate pronaći najnižu moguću kamatnu stopu. Uštedjet ćete novac bez obzira na to snizili ste svoje trenutne stope ili ste prebacili svoje stanje na drugu kreditnu karticu.

Kada plaćate nižu kamatu, veći dio vaše mjesečne uplate odlazi na saldo glavnice. To je zato što su vaši financijski troškovi manji na vašem računu. Također možete vidjeti smanjenje iznosa plaćanja. Međutim, trebali biste nastaviti plaćati što je više moguće za dugove po kreditnoj kartici.



Tvrtke koje izdaju kreditne kartice obično ne nude smanjenje vaših stopa. Međutim, neki izdavatelji kartica počeli su svojim dobrim klijentima nuditi privremena sniženja stopa kako bi ih naveli da troše više.

Dobijte svoj posljednji izvod o kreditnoj kartici i nekoliko ponuda za kreditne kartice koje ste primili. Odredite vrijeme kada možete sjediti i razgovarati na telefon barem trideset minuta. Provjerite imate li olovku da zapišete s kim razgovarate i što govore.

Ako ste vlasnik kreditne kartice s dobrim statusom, sve što trebate učiniti je nazvati tvrtku koja vam je izdala kreditnu karticu. Jednostavno im recite da ste poštom primili nekoliko ponuda za kartice od drugih kartičarskih kuća koje imaju niže godišnje kamatne stope. Podsjetite ih da ste bili dobar klijent i da biste htjeli vidjeti nižu kamatnu stopu na svojoj kreditnoj kartici. Ako ne dobijete nižu stopu, možda ćete jednostavno morati otkazati svoju karticu i promijeniti tvrtku.

Budi uporan. Zatražite razgovor s nadređenim ako vas prvo odbiju. Ili možete zatražiti premještaj u odjel za zadržavanje. Uvijek možete pokušati neki drugi dan. Ali dajte im do znanja da ćete zatvoriti svoj račun ako se vaša stopa ne snizi.

Neka bude jednostavno i jasno kada razgovarate s predstavnikom. Pitajte ih što mogu učiniti da vam pomognu. Možete čak citirati ponudu kamatne stope i pitati mogu li učiniti nešto bolje za vas.

Ako tvrtka koja vam izdaje kreditnu karticu ne želi s vama sniziti stopu, jednostavno počnite kupovati kreditnu karticu s nižom stopom. Ispunite svoju prijetnju da ćete zatvoriti račun i prebaciti svoj saldo na karticu s nižim cijenama.

Većina vlasnika kartica s dobrom poviješću računa imat će malo problema s nižom kamatnom stopom. Ako ste dugo držali svoj račun i trenutno imate nizak saldo, imat ćete prilično dobre šanse. No, bez obzira na vašu situaciju, nikad ne boli pitati. U najgorem slučaju, reći će vam ne. Niste uopće ozlijeđeni. Plaćate istu stopu kao i ranije. Ali ako slučajno kažu da, plaćat ćete stotine dolara godišnje manje u kamatama.



Snižavanjem kamatnih stopa na kreditnim karticama moći ćete brzo otplatiti svoj dug. Odvojite vrijeme za mudro upravljanje svojim računima. Sa solidnim planom otplate i pravilnim upravljanjem, možete kontrolirati svoj dug, umjesto da on kontrolira vas.

Ruka s kliještima

Kliješta su prvi put razvijena u Europi kao pomoć pri obradi metala. Budući da je Europa bila među aktivnim razvijačima