HEKLANJE

Affiliate 2.0: Kako implementirati trendove u industriji

TEMU APP 100 E KUPON

Affiliate marketing može biti vrlo učinkovit način zarade na mreži bez da sami nosite inventar, ali morate biti u tijeku s najnovijim razvojem u industriji kako biste uspješno kapitalizirali svoje affiliate odnose. Tekstualne veze i banneri koji su nekoć bili glavni oslonac marketinških partnera ustupaju mjesto kreativnijim načinima generiranja prihoda. Podružnice koriste blogove, društvene mreže, popise e-pošte, plaćanje po kliku, kampanje na tražilicama – svaku vrstu dostupnih mrežnih marketinških kanala – kako bi prenijele svoju poruku.

Pridruživanje igri



Ako tek ulazite u affiliate marketing, nema razloga da se osjećate preplavljeni svim promjenama. Zapravo postoji mnogo jednostavnih opcija za početak. Najčešći način može biti pridruživanje programu dijeljenja prihoda, poput Amazona, gdje preporučujete prodaju za postotak provizije. Ili, ako imate vlastitu web stranicu, možete koristiti program kao što je Google AdSense za prikazivanje oglasa s plaćanjem po kliku za proizvode ili usluge koje odgovaraju (ali se ne natječu s) vašim vlastitim ponudama. Svaki put kada netko od vaših kupaca klikne na oglas, dobivate fiksnu naknadu. Plaćanje po potencijalnom klijentu još je jedan popularan model: plaćeni ste za svaki tržišni potencijalni klijent koji pružite tvrtki.

Razvoj marketinga učinka

Kako podružnice sve više koriste web usluge, feedove podataka i video, industrija ide velikim korakom naprijed, trend koji se ponekad naziva i podružnica 2.0. Kao i web 2.0, fokus nove industrije je na korištenju sadržaja koji stvaraju korisnici i inovativnih marketinških tehnika.

“Jedan od najvećih trenutnih trendova u affiliate marketingu je marketing putem mobilnog telefona”, kaže Shawn Collins, suosnivač. “Prodavci pronalaze nove načine za unovčavanje ovog kanala.” Neki, na primjer, šalju tekstualne poruke korisnicima koji su se uključili. U tekstovima se nalaze korisne informacije, ali i linkovi za prodaju. Kao što Collins ističe, svi dobivaju – potrošači dobivaju savjete ili novosti koje žele, a trgovci dobivaju priliku promovirati svoje proizvode i usluge.

Još jedan brzo rastući affiliate trend je video marketing. Pojavljuju se brojne web usluge kako bi zadovoljile potrebe marketinških stručnjaka. Slijedi samo nekoliko primjera web stranica koje omogućuju različite metode video oglašavanja:

• Videozapisi koje hostira Revver ili ugrađuju korisnici Revvera uključuju poluprozirne oglase.

• omogućuje vam stvaranje video kanala s integriranim oglašavanjem od Googlea i Revvera.



• YouTube nudi video jedinicu putem Google AdSensea s ugrađenim kontekstualnim oglasima.

Provođenje u praksi

Kako se osjećate ugodno oglašavati za druge, lako možete početi primjenjivati neke od ovih novih promotivnih tehnika. Tko je vaše ciljno tržište odredit će s kojim metodama ćete imati najviše uspjeha – razgovarajte sa svojim trgovcima, isprobajte različite stvari i pronađite ono što vam najviše odgovara. Collins ohrabruje: “Trgovci i podružnice nastavit će pronalaziti inventivne i originalne načine za plasiranje svojih proizvoda na različite korisničke stranice i alate. Granica potencijala affiliate marketinga zapravo je vaša vlastita mašta.”