HEKLANJE

Bloganje – Povijest nadilazi samu sebe

TEMU APP 100 E KUPON

Kada je bloganje bilo relativno nov koncept, mnogi su blogeri jednostavno gledali na medij kao na način da isprazne svoje misli u elektroničku datoteku. Mnogi su na medij gledali kao na dnevnik koji nitko drugi možda nikada neće čitati.

Zapravo, rani blogeri vidjeli su vrlo malo aktivnosti bez slanja izravnog poziva prijateljima i obitelji da pogledaju blog.



Dva su primarna korijena bloganja. Prvi su stari stil oglasnih ploča (sada se obično nazivaju moderirani forumi), a drugi korijen su Online dnevnici.

Najraniji prethodnik bloganja seže sve do 1983. godine, ali kao i većina ranih internetskih ideja, u osnovi su bile korisne samo računalnim štreberima i tehničarima.

Bloganje kakvom ga danas vidimo doista je došlo u prvi plan 2004. godine. Ako je bloganje bilo lonac vode, točka vrenja nije dosegnuta sve do te godine.

Danas je bloganje uključeno u gotovo sve oblike društvenih mreža. Poslovno bloganje (b-blogovanje) uobičajeno je za mnoge internetske tvrtke.

Možda je blogovanje prihvaćeno jer pojedinačni vlasnik bloga postaje novinar, izdavač i komentator bez potrebe da se konzultira s bilo kojim od tih tipova novinara.

Bloganje se u početku može činiti besmislenim. Možda se, zapravo, čini više kao staromodni online dnevnik koji čita vrlo malo ljudi. Možda čak vjerujete da medij nema utjecaja na vašu poslovnu marketinšku strategiju. Međutim, poput strategija optimizacije za tražilice (SEO), može potrajati neko vrijeme dok prikazi bloga ne dosegnu točku ključanja.

Jedan od načina poboljšanja prometa na blogu je objavljivanje poveznice na blog u bilo kojem retku za potpis kada sudjelujete u raspravama na forumu. Napravite istaknutu poveznicu na blog na svojoj primarnoj poslovnoj stranici. Koristite poveznice s drugih blogova, koje mogu postati recipročne. Možete čak spomenuti svoj blog u bilo kojem poslovnom e-zinu, biltenu ili automatskom odgovoru.



Mnogi korisnici interneta počeli su na bloganje gledati kao na alternativni izvor vijesti. Ako je vaša tvrtka na vrhuncu vaše industrije, poslovni blog mogao bi postati autoritativan i drugi bi ga blogeri mogli pozivati za dodatni sadržaj. Njihove povratne veze služe samo za poboljšanje prometa na vašem blogu.

Rast bloganja služi interesima potrošača željnih znanja i zabave, kao i tvrtki koje razumiju koja vrsta sadržaja njihove posjetitelje najviše zanima.

Bloganje je doista omogućilo besplatnu razmjenu ideja s uvjerenjem da ako zadovoljite intelektualne potrebe korisnika, vjerojatnije je da će se vratiti s povjerenjem i svojom kreditnom karticom.