HEKLANJE

Uvod u zarađivanje putem affiliate marketinga

TEMU APP 100 E KUPON

Mnogi se ljudi zbune između affiliate marketinga i marketinga na više razina, ali postoji velika razlika između to dvoje. Kada ste affiliate marketer, vaš je posao promovirati tvrtku u pozitivnom svjetlu i plasirati proizvod, uslugu ili priliku koju tvrtka nudi. Za svoj trud dobivate proviziju od prodaje koja je izravno rezultat vašeg oglašavanja ili marketinga.

Tko nudi partnerske programe?
Veće tvrtke nude partnerske programe, što je za njih puno jeftiniji način oglašavanja i promicanja poslovanja nego kad bi angažirali marketinškog stručnjaka na puno radno vrijeme. Pridruživanje programu bit će besplatno, kao i uključeni materijali i alati. Nakon što se prijavite na affiliate program, dobivate jedinstveni identifikacijski kod, zajedno s natpisima, oglasima i drugim korisnim alatima za promociju kako biste započeli poticanje poslovanja.



Oglašavanje vašeg partnerskog programa
Nakon što dobijete svoj jedinstveni kod, koji je obično URL s brojevima nakon njega, spremni ste za početak promocije programa. To možete učiniti na više načina kao što je PPC oglašavanje u imenicima, pisanje članaka za uključivanje u imenike članaka, pisanje na blogu ili dodavanje partnerskog programa na vašu web stranicu i uključivanje poveznica ili bannera. Idealno bi bilo da se sve ove metode koriste zajedno.

Kako ste plaćeni
Posjetitelji koji kliknu na vašu osobnu poveznicu prate se do vašeg jedinstvenog koda. To znači da ako kupe proizvod ili uslugu koju promovirate, dobit ćete proviziju koja može iznositi od 10% do 50% ukupnog iznosa koji je kupac potrošio. Mnoge tvrtke imaju alat za preuzimanje kolačića koji je dodan vašem jedinstvenom URL-u koda, a ono što on radi je praćenje posjetitelja koji su slijedili vašu vezu. Ako se vrate unutar vremena u kojem su kolačići važeći i kupuju od tvrtke, i dalje ćete dobiti svoju proviziju, rok trajanja kolačića obično traje oko 90 dana.

Više prihoda od partnera
Neki affiliate programi također nude program razine, što znači da ako drugog affiliatea uputite na program putem jedne od svojih veza, bit će vam plaćena provizija ili ćete primiti proviziju svaki put kada dovedu novog kupca koji kupi proizvod ili uslugu. Provizije na razini ponekad mogu doseći čak 3 razine, što znači da bilo koja osoba koju preporučite može preporučiti druge, a mogu preporučiti još više podružnica, a vi ćete dobiti proviziju za svaki put kada naprave prodaju s njihovih poveznica.

Savjeti za partnere
Nisu svi affiliate programi stvoreni jednako, stoga je važno pročitati odredbe i uvjete programa prije nego što ga počnete promovirati. Affiliate marketing nije tako jednostavan kao što se čini. Da biste doista uspjeli, morate biti posvećeni i spremni pregledati i pratiti svaki od svojih marketinških pokušaja te ih stalno poboljšavati kako biste nastavili generirati stalan protok ciljanog prometa. Ali uz predanost i naporan rad, možete ostvariti prihod od promicanja tuđih proizvoda i usluga putem affiliate programa.

Dobrobiti soje

Volite li miris prirodnih aroma koji ispunjavaju zrak u vašem domu? Miris kruha od banane i orašastih plodova koji se