HEKLANJE

Kašnjenje s kreditnom karticom i kako ih izbjeći

TEMU APP 100 E KUPON

Jednostavno postaju smiješni troškovi koje tvrtke koje izdaju kreditne kartice nameću potrošačima koji kasne s plaćanjem. Da, vjerovnici imaju zakonsko pravo činiti ono što rade, no etički gledano to je svakako otvoreno za raspravu! Pogledajmo nekoliko načina na koje možete izbjeći skupe naknade za kašnjenje s kreditnom karticom:

1. Plaćajte svoje račune na vrijeme. Ovo je očito. Kad dobijete račun, otvorite ga i platite odmah. Čekati znači zaboraviti ili se nadati da će vaša uplata stići na vrijeme.



2. Plaćajte putem interneta. Plaćanje putem vašeg računala je brže od usluga pošte, ali još uvijek postoji neko vrijeme od trenutka kada autorizirate plaćanje do trenutka kada je plaćanje konačno odobreno vašem računu kreditne kartice.

3. Automatsko plaćanje. Ako pružatelj kreditne kartice to dopušta, neka svaki mjesec automatski skine određeni iznos s vašeg računa. Na taj će način dobiti svoja sredstva puno prije roka.

4. Borite se protiv toga. Samo zato što je tvrtka za kreditne kartice rekla da je vaše plaćanje kasnilo ne znači da je kasnilo. Nazovite ih i zamolite da ponište naplatu — koja sada iznosi čak 39 dolara — i da u skladu s tim prilagode svoje podatke.

Dopuštanje kartičarskim kućama da vas grubo napadaju jedan je od sigurnih načina da pogoršate svoje probleme s kreditnom karticom. Upoznajte svoja prava i poduzmite potrebne mjere.

Vrag me natjerao da to učinim

Nažalost, u SAD-u raste trend okrivljavanja drugih za vlastite pogreške ili loše odluke. Ako izgradite svoju kuću na plaži i

Domaći sajmovi i Inozemni sajmovi

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je nova dva javna poziva u okviru Poduzetničkog impulsa iz prvog programskog područja: MINPO, http://minpo.hr/default.aspx?id=4139

Što je kreditno savjetovanje?

Kreditno savjetovanje dobro je mjesto za pravilno upravljanje raznim dugovima. Općenito, kreditno savjetovanje je profesionalno savjetovanje koje pružaju razne organizacije