HEKLANJE

3 najveće kreditne pogreške koje će naštetiti vašem kreditnom rezultatu

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditni rezultati su financijska mjera za određivanje vaše financijske kreditne sposobnosti. Zajmodavci poput banaka i kartičarskih kuća koriste se ovim kreditnim rezultatima kako bi saznali vašu financijsku sposobnost. Stoga je važno održati svoje dobre kreditne rezultate. Pregledajte 3 glavne kreditne pogreške koje možete napraviti i naštetiti vašem kreditnom rezultatu:

1. Nedostaje plaćanje



Vaš kreditni rezultat računa se na temelju vaše kreditne povijesti i načina na koji ste upravljali svojim trenutnim i prošlim kreditnim obvezama. Mnogi će zajmodavci koristiti ovu informaciju kako bi predvidjeli vašu buduću vjerojatnost neplaćanja i važan je čimbenik za odobravanje ili odbijanje bilo kojeg vašeg zahtjeva za kredit. Postoje tri načina na koje će neplaćanje utjecati na vašu kreditnu sposobnost. Oni su:

  • Koliko često kasnite s plaćanjem? – Ponekad možete kasniti s plaćanjem zbog zauzetosti. Ali ako to činite često, to može ozbiljno naštetiti vašoj kreditnoj sposobnosti. Nemojte kasniti s plaćanjem kao svoju naviku; održavajte svoje dobro kreditno ponašanje svojim pravodobnim plaćanjem.
  • Koliko ste nedavno zakasnili s plaćanjem? – Model bodovanja dizajniran je za predviđanje kako ćete platiti svoje račune u naredna 24 mjeseca; vaša nedavna evidencija o kašnjenju u plaćanju, posebno u posljednje 2 godine, ima veliku težinu u vašem kreditnom bodovanju. Ako u posljednje 2 godine imate mnogo evidencije o kašnjenju plaćanja, predviđa se da ćete vjerojatno propustiti više plaćanja u sljedeće 2 godine. Zbog toga će vaš rezultat biti lošiji.
  • Koliko su ozbiljne vaše zakašnjele isplate? – Ozbiljnost vašeg kašnjenja u plaćanju također igra veliku ulogu u vašem kreditnom rezultatu. 90 dana kašnjenja s plaćanjem više šteti vašem kreditnom rezultatu u usporedbi s 14 dana kašnjenja s plaćanjem. Ako ste prezauzeti da izvršite plaćanje na vrijeme, nemojte kasniti prekasno jer to ima veliki negativan utjecaj na vaše kreditne rezultate.

2. "Nagodba" s vašim zajmodavcima o vašem dugu Podmirenje vašeg duga s vašim vjerovnicima s iznosom manjim od iznosa koji im dugujete stvorit će negativnu informaciju zvanu "bilansa manjka" u vašem kreditnom izvješću. To se može dogoditi kada imate nepodnošljiv dug i dobivate uslugu konsolidacije duga za pregovore sa svojim zajmodavcima kako biste postigli sporazum o podmirivanju duga s nekim smanjenim iznosom. Možda ste sretni što niste morali platiti cijeli iznos. Međutim, zajmodavac će prijaviti taj preostali iznos kao "stanje manjka" kreditnim uredima kao negativnu stavku. Modeli kreditnog bodovanja smatraju manjak ravnotežom jednako negativnim kao i bilo koja druga teška kašnjenja u plaćanju. U procesu konsolidacije duga, ako možete dogovoriti dogovor sa svojim zajmodavcem tako da NE prijave manjak stanja, to će biti vaš najbolji način djelovanja; ako ne, vaš kredit će patiti 7 godina.

3. Prekomjerno korištenje dostupnih ograničenja kreditne kartice

Visoki saldo na kreditnoj kartici može utjecati na vaše kreditne rezultate. ." Prekomjerno korištenje je praksa nagomilavanja stanja preblizu ograničenjima vaše kreditne kartice. Na primjer, ako imate Visa karticu s kreditnim ograničenjem od 10.000 USD i stanjem od 5.000 USD, imate postotak iskorištenosti od 50% jer koristite 50% svog kreditnog ograničenja. Što je veći postotak iskorištenosti, to ćete manje bodova zaraditi za svoje kreditne rezultate. Ako je plaćanje karticama svaki mjesec nerealno, potrudite se zadržati taj postotak što je moguće nižim kako biste zadržali dobre kreditne rezultate.

Pokušajte najbolje izbjeći gore navedene greške u kreditnoj sposobnosti kako biste imali dobar kreditni rezultat u svom kreditnom izvješću.

U0101 Izgubljena komunikacija sa TCM

U0101 označava “Izgubljena komunikacija sa TCM” (Transmisija kontrolni modul). Ova greška ukazuje na problem u komunikaciji između kontrolnog modula transmisije