HEKLANJE

3 opravdana razloga za dobivanje trenutnog povrata novca za proizvod

TEMU APP 100 E KUPON

Dakle, sada kada ste konačno odlučili kupiti taj proizvod i jedva čekate da ga isprobate, morate saznati da radi bilo što drugo osim onoga što ste očekivali. Ne brinite, još uvijek imate priliku vratiti svoj novac pomoću sljedećih savjeta za trenutačni povrat novca za proizvod.

1. Lažno oglašavanje



“Ostvarite 10.000 posjeta vašoj web stranici u 24 sata”. Takva primamljiva obećanja sigurno bi vas mogla natjerati da odmah izvadite svoju kreditnu karticu. Ali kada primijenite metode ili koristite softver i morate saznati da bi tih 10.000 pogodaka moglo stvarno rezultirati s 10, onda je to legitiman razlog za traženje povrata. Nažalost, nije uvijek tako lako. Mnogi dobavljači zaobilaze takvo lažno oglašavanje navodeći sitnim slovima da se ti rezultati ne mogu jamčiti. Stoga uvijek pripazite na takve izjave i ako ne možete vjerovati onome što se reklamira, potražite recenzije proizvoda koristeći svoju omiljenu tražilicu.

2. Proizvod je zastario

Vjerovali ili ne, ali vidio sam proizvode koji su se i dalje reklamirali i radosno uzimali novac iz džepova kupaca, ali su bili potpuno zastarjeli ili više nisu radili. Jednom sam kupio proizvod koji se više nije mogao preuzeti, ali je prodajna stranica još uvijek bila aktivna, čak je prikazivala trenutni datum koji označava kraj posebne promocije. Svaki pokušaj kontaktiranja tvorca softvera nije uspio i nakon što sam na forumu pročitao da nisam jedini koji ne može preuzeti softver, kontaktirao sam tvrtku za obradu kreditnih kartica i dobio svoj novac natrag.

3. Upotrebljivost

Nije svaki softver jednostavan za korištenje kao Windows (shvatili ste šalu, zar ne?!), što može biti frustrirajuće ako ne želite ništa više od toga da ga odmah upotrijebite. Za najsloženije softverske proizvode postoje pisani vodiči koji točno opisuju kako ih koristiti, a ponekad čak i video vodiči koji dodatno olakšavaju rukovanje proizvodom. Ako ste pročitali i pogledali sve upute, a još uvijek ne možete koristiti proizvod, recite to kreatoru i trebali biste dobiti povrat novca.

Ako ste kontaktirali kreatora proizvoda i još uvijek niste uspjeli dobiti povrat unatoč nekim legitimnim i prihvatljivim razlozima, nije sva nada nestala. Većina tržišta nudi jamstvo povrata za proizvode koji su prodani preko njih (npr. Clickbank nudi svojim kupcima opću politiku povrata od 8 tjedana nakon kupnje proizvoda, za dobavljača kao što je PayDotCom morate kontaktirati procesora kreditne kartice kao što je Paypal koji ima povrat polica od 60 dana).

Uvijek se predlaže da jasno navedete razlog za povrat novca za proizvod i da zadržite prijateljski stil komunikacije. Čak i ako proizvod ne vrijedi niti jednog penija, ne olakšava stvari kada vrijeđate kreatora. Pokušajte pokazati da ste doista pokušali koristiti proizvod na učinkovit način, možda priložite neke snimke zaslona, uključite prijedloge što bi moglo biti bolje itd. Kreator proizvoda bi vas mogao izgubiti kao kupca, ali još uvijek može imati koristi od vašeg iskustva i hoće većinu vremena sretno vam vrati novac.



Što god radili, budite pošteni. Jednostavno nije u redu kupiti proizvod koji silno želite i zatim zatražiti povrat novca kako biste dobili svoj novac natrag, ali i dalje nastaviti koristiti proizvod. Većina tržišta (Clickbank, PayDotCom) toleriraju 2 ili čak više povrata novca, ali nakon toga možda više nećete moći ništa kupiti preko određene tvrtke.