HEKLANJE

3 savjeta za pisanje izvrsnog životopisa

TEMU APP 100 E KUPON

U većini situacija razgovora za posao vaš će životopis vašem potencijalnom poslodavcu dati prvi dojam o vama. Ako vaš životopis ostavi dobar prvi dojam, prijeći ćete na sljedeći korak u procesu zapošljavanja. Ako ne, vaš će životopis vjerojatno biti arhiviran i nikada nećete imati priliku napredovati do stvarnog intervjua. Iz tog je razloga ključno da odvojite vrijeme za izradu životopisa koji će ostaviti prvi dojam koji trebate.

Ostanite jasni i sažeti



Prije nego uopće počnete pisati svoj životopis, morate biti jasni koji su vaši ciljevi. To znači imati čvrstu ideju o vrsti posla koji želite i vrstama vještina potrebnih za dobivanje tog posla. Ako imate jasnu predodžbu o poslu koji se nadate dobiti, ostatak svog životopisa možete strukturirati oko tog cilja.

Kada zapravo sastavljate svoj životopis, jasno pokažite svoje ciljeve kao i talente koje možete ponuditi tvrtki. Nemojte ulaziti u detalje o tim talentima – to možete učiniti na razgovoru. Radije dajte potencijalnom poslodavcu kratak pregled. Stvaranje popisa s grafičkim oznakama s kratkim rečenicama općenito je najbolji način. Upamtite, vaš će potencijalni poslodavac skenirati desetke životopisa. Olakšajte mu ili njoj da pročita najvažnije stvari koje nudite tvrtki.

Koristite Action Words

Vaš bi životopis također trebao sadržavati radnje kao što su nadzirano, upravljano, pripremljeno i razvijeno. Ne samo da će ovo pomoći vašem životopisu da se istakne, već će i povećati vjerojatnost da ga odaberu kompjuterizirani skeneri životopisa koje mnoge tvrtke sada koriste. Pomoću ovih skenera voditelj zapošljavanja unosi određene riječi koje se odnose na radno mjesto, a računalo traži te riječi u životopisu. Ako nema podudaranja, vaš će se životopis zanemariti.

Napiši zadaću

Vrlo dobro možete imati niz vještina i talenata, ali nisu svi nužno vrijedni za tvrtku. Napravite domaću zadaću kako biste bili svjesni što tvrtka radi i što traži u osobi koju zapošljava. Istaknite ove prednosti u svom životopisu kako biste odgovarali potrebama tvrtke.

Slijedeći ove jednostavne savjete, veća je vjerojatnost da ćete dobiti intervju. Odavde, na vama je da se “prodate” potencijalnom poslodavcu.