HEKLANJE

4 stvari koje niste znali o Ebay aukcijama

TEMU APP 100 E KUPON

Ovaj je članak za svakog prodavača koji mrzi ideju da se njihov artikl prodaje po nižoj cijeni od one koju namjerava. Ne razumiju svi u potpunosti mnoge značajke na eBayu. Ovdje su četiri različite vrste dražbi koje možete koristiti za prodaju svojih predmeta.

1) Uobičajene aukcije



Ovo su daleko najpopularniji na eBayu. Gotovo svi koji su prodavali na eBayu prepoznaju ovaj format. Objavite artikl, postavite ponudu za njega i čekate da kupci dođu k vama.

2) Rezervne aukcije

Rezervne aukcije namijenjene su prodavačima koji ne žele da se njihovi artikli prodaju za manje od određene cijene. Rade kao i obične aukcije na eBayu, osim što će kupac biti obaviješten ako njegova ponuda ne zadovoljava prethodno postavljenu rezervnu cijenu. Ako nitko nije voljan zadovoljiti vašu cijenu, aukcija se otkazuje, a vi zadržavate predmet bez ikakvih dodatnih troškova.

3) Aukcije s fiksnom cijenom

Ove se aukcije koriste samo kada želite prodati predmet samo po jednoj fiksnoj cijeni. Jednostavno dodate gumb Kupi sada na normalnu dražbu. To pokazuje da kupci mogu odabrati hoće li licitirati normalno ili jednostavno platiti traženu cijenu i izbjeći cijeli postupak licitacije. Neki prodavači jednostavno prekinu postupak dražbe i jednostavno navedu sve svoje artikle po fiksnoj cijeni. To vam omogućuje da izbjegnete sve komplikacije aukcijskog formata i jednostavno navedete svoje artikle za koliko želite da se prodaju.

Imajte na umu da će to ponekad odbiti mnoge kupce. Osjećat će se obeshrabreno zbog činjenice da ne mogu ponuditi niže od fiksne cijene. U mnogim slučajevima fiksne cijene su puno veće nego što si mogu priuštiti.

Nedavno je eBay dodao zaokret u aukcije s fiksnom cijenom poznate kao najbolja ponuda. To znači da vas kupci mogu kontaktirati kako bi dogovorili cijenu. Jedina mana dražbi s rezerviranom i fiksnom cijenom jest da plaćate dodatnu malu naknadu za korištenje ovih formata.



4) Nizozemske aukcije

To su aukcije na kojima možete prodati više od jednog određenog artikla. Nizozemske aukcije mogu se provoditi licitiranjem. Potencijalni kupci ponude cijenu i kažu koliko predmeta žele. Nakon toga svatko plaća najnižu cijenu koju je ponudio jedan od pobjednika. Ove su aukcije vrlo rijetke zbog komplikacija koje su uključene.

Češći problem je kada prodavač ima više od jedne stavke i navodi ih koristeći kombinaciju dviju vrsta dražbe. To uključuje nizozemske i kombinirane formate dražbi s fiksnom cijenom. Možete samo reći koliko artikala imate i ponuditi ih po fiksnoj cijeni po jedinici. Kupci mogu unijeti koliko žele i kliknuti gumb Kupi sada kako bi ih dobili.



eBay aukcijska stranica bila je vrlo uspješna web stranica u usporedbi s drugima. Samo ne zaboravite odabrati najprikladniji format dražbe za svoje artikle.

Autorsko pravo 2007. Donald Mckenzie Jr