HEKLANJE

5 načina na koje možete izbjeći skupe naknade za kašnjenje s kreditnom karticom

TEMU APP 100 E KUPON

Naknade za zakašnjele kreditne kartice životna su činjenica za neke potrošače, ali ne moraju biti i za vas. Pravno, kartične tvrtke mogu vam naplatiti naknade koje god žele. S druge strane, ne morate ih platiti, ali samo ako ih prije svega izbjegavate. Evo pet sigurnih načina na koje možete izbjeći skupe naknade za kašnjenje s kreditnom karticom:

1. Platite prije roka. Naravno, ovo ima najviše smisla. Međutim, ovo je također najvažniji razlog zašto su ljudi zatrpani naknadama: dobiju račun i odmah ga zaborave! Kada dobijete račun, otvorite ga i odmah platite. Čekati znači zaboraviti, a zaboravljanje računa za kreditnu karticu koštat će vas novca.



2. Plaćanje na internetu. Ako imate pristup računalu, onda je plaćanje putem interneta najbolji način da budete sigurni da će vaša uplata stići na vrijeme do pružatelja kreditne kartice. Budite oprezni, jer još uvijek postoji neko vrijeme od trenutka kada odobrite oslobađanje sredstava s vašeg tekućeg računa do trenutka kada se to plaćanje konačno knjiži na račun vaše kreditne kartice. Razmak između njih može biti dug i tjedan dana!

3. Zakažite automatska plaćanja. Neki davatelji kreditnih kartica dopuštaju vam postavljanje planiranog odbitka s vašeg tekućeg računa koji se zatim automatski šalje vašem davatelju kreditne kartice. Trebali biste ga postaviti tako da skida novac s vašeg računa puno prije datuma dospijeća kako biste osigurali da vaša sredstva budu primljena na vrijeme. Uvijek možete poslati zasebno, dodatno plaćanje ako želite i brže otplatiti svoj dug.

4. Dovedite u pitanje zakašnjelo plaćanje. Čak i ako kartičarska kuća tvrdi da je vaše plaćanje kasnilo, to ne znači da vam mora biti naplaćena naknada za kašnjenje. Kontaktirajte tvrtku i zamolite ih da ponište svoju naplatu – koja obično iznosi između 29 i 39 USD – i da izbrišu svoju evidenciju vašeg kašnjenja. Ne samo da želite izbjeći bilo kakve naknade, već želite izbjeći njihovu moguću obavijest o vašem kašnjenju trima glavnim agencijama za kreditna izvješća [Experian, TransUnion i Equifax]. Sve informacije dostavljene agencijama za kreditno izvješćivanje mogu raditi protiv vas u obliku viših kamata na trenutne kartice kao i na buduće zajmove!

5. Odaberite kreditnu karticu Citi Simplicity. Sada potrošači imaju novu opciju koja im pomaže u izbjegavanju zakašnjelih naknada: Citijeva nova Citi Simplicity kartica ne naplaćuje zakašnjele naknade. Kliknite donju vezu za više informacija o ovoj revolucionarnoj kartici.

Poduzimanje odgovarajućih radnji može vam pomoći da izbjegnete zatezne naknade i omogućiti vam da zadržite više novca u svom džepu. Informirajte se bolje i počnite štedjeti danas!

Najbolji odabiri za muškarce

Predani dizajneri u industriji uvijek se oblizuju kako bi dobili sjajne prilike za utaživanje žeđi milijuna modnih muškaraca i žena.

Prednosti koje nudi rezidencijalni VoIP

Rezidencijalni Voice over Internet Protocol (VoIP) omogućuje kućnom korisniku korištenje svoje internetske veze za obavljanje telefonskih poziva. Ovaj napredak je