HEKLANJE

Prednosti koje nudi rezidencijalni VoIP

TEMU APP 100 E KUPON

Rezidencijalni Voice over Internet Protocol (VoIP) omogućuje kućnom korisniku korištenje svoje internetske veze za obavljanje telefonskih poziva. Ovaj napredak je mnogim ljudima omogućio instaliranje naprednih značajki pozivanja na kućnim telefonima uz male ili nikakve dodatne troškove. Trošak poziva također je pao od jedne trećine do polovice cijene konvencionalne telefonske usluge.

Među mnogim posebnim značajkama koje su obično uključene u VoIP telefonsku uslugu su ID pozivatelja, poziv na čekanju, prosljeđivanje poziva i trosmjerno pozivanje. Jedna od najvažnijih sposobnosti VoIP-a je neusporedivo zadržavanje broja. VoIP telefon radi s jednakom lakoćom bez obzira na lokaciju u stvarnom svijetu sve dok ima dovoljnu internetsku propusnost. Ovo je posebno korisno za korisnike koji ne žele izgubiti telefonski broj kada se presele iz jednog grada u drugi. VoIP telefoni mogu se konfigurirati za primanje svih sadržaja koje omogućuje administracija temeljena na webu.



Međutim, VoIP telefon zahtijeva vezu sa širokopojasnim internetom. Ovo je važno jer ništa manje nema potrebnu propusnost za usmjeravanje glasovnog prometa. Veze manje propusnosti će patiti od zagušenja prometa, što rezultira ozbiljnim smanjenjem kvalitete glasa.

Danas postoje stotine tvrtki koje pružaju kućnu VoIP telefonsku uslugu. Potrošači moraju razmotriti svoje potrebe prije nego što odaberu jedan paket umjesto drugog. Srećom, većina pružatelja usluga nudi razne pakete, što olakšava testiranje vode s osnovnim paketom koji omogućuje ograničenu upotrebu. Zatim, ako je zadovoljan uslugom, korisnik može nadograditi na neograničeni paket poziva za SAD i Kanadu ili neograničeni poslovni paket. To olakšava ispravno održavanje telefonskih računa u skladu s individualnim potrebama.

Trenutno su vodeće VoIP tvrtke AT&T CallVantage, Lingo, Verizon, Packet8 i naravno Vonage. Sve te usluge visoko su ocijenjene, tako da će ih kupac vjerojatno smatrati više nego primjerenim za svoje kućne VoIP potrebe. Međutim, postoji nekoliko manjih VoIP tvrtki koje, iako naplaćuju mnogo niže cijene, mogu imati poteškoća u pružanju odgovarajuće usluge.

Postoje, naravno, neki nedostaci u prelasku na VoIP telefon. Obično je potrebno registrirati adresu na kojoj će se telefon nalaziti za identifikaciju lokacije prije nego što bude moguće uputiti hitne pozive. Također, usluga vjerojatno neće raditi tijekom nestanka struje osim ako se ne preduzmu posebne mjere za njeno napajanje drugim izvorom energije. Nadalje, VoIP usluge možda neće nuditi popise bijelih stranica, iako neki korisnici to smatraju prednošću.

Međutim, velika većina potrošača smatra da su to manje neugodnosti. Značajno su nadmašene prednostima VoIP-a. Zapravo, možda nije pogrešno reći da je ravnoteža toliko nagnuta u korist VoIP telefona da će biti samo pitanje vremena kada će VoIP kućni telefoni u potpunosti zamijeniti fiksne telefone.