HEKLANJE

5 novih pravila za izgradnju poveznica

TEMU APP 100 E KUPON

Jeste li čitali o izgradnji poveznica, ali ne znate odakle početi? Jeste li iskusni stručnjak za SEO koji koristite iste metode koje ste uvijek koristili? Čitajte dalje kako biste saznali kako će nova pravila povezivanja utjecati na budućnost vaše web stranice.

Jednosmjerne veze rade za pozicioniranje pretraživanja. Nema sumnje u to. No, jeste li razmišljali o tome da ono što funkcionira danas možda neće funkcionirati u budućnosti?



Jedan uzbudljiv aspekt kod tražilica je da nitko zapravo ne zna sve. To ostavlja prostora za webmastere koji su voljni istraživati, testirati i primijeniti u praksi najbolje tehnike optimizacije za tražilice.

Ovih pet pravila za jednosmjerno povezivanje mogu vas usmjeriti u pravom smjeru.

Pravilo #1: Morate biti proaktivni. Google smatra visokokvalitetnu vezu nečim što morate zaraditi. Ove veze zarađujete surađujući s web-mjestima. Da bi partnerstvo funkcioniralo, morate razviti odnos. Mislim da je više webmastera otvoreno za uspostavljanje vitalnih odnosa zajednice. Potrebno je povjerenje i puno strpljenja za izgradnju tih odnosa. Usredotočite se na ono što možete učiniti za nekog drugog.

Pravilo #2: Budite otvorenog uma. Visok PageRank još uvijek ostaje u glavama većine webmastera. Ali, koncentriranjem na stranice s visokim PageRank-om, propuštamo druge mogućnosti povezivanja. Većina nas razumije da se PageRank ne događa preko noći. Zato je važno tražiti web stranice s nižim PR-om, visoke kvalitete. Prednost je što su ovi webmasteri otvoreniji za uspostavljanje partnerstava.

Pravilo #3: Starost stranice je veliki faktor. Sastavio sam svoj vlastiti sustav rangiranja za procjenu “vrijednosti” poveznice web-mjesta. Jedan veliki faktor je starost stranice. Svaka stranica koja postoji od kasnih 1990-ih imat će višu “ocjenu”. Ove su stranice pretrpjele ažuriranja tražilica, lošu ekonomiju i loš tisak. Uz sve ostalo jednako, sklon sam starosti stranice kao odlučujućem faktoru za potencijalnog partnera za poveznice.

Pravilo #4: Prestanite brinuti o onome što ne možete kontrolirati. Stalno dobivam pitanja od ljudi koji žele znati mogu li redizajnirati svoje stranice, povezati se s drugim stranicama ili promijeniti hosting tvrtku. Žele znati hoće li te aktivnosti uništiti njihovo rangiranje u tražilicama. Moj je odgovor uvijek isti: učinite ono što je najbolje za vas i vaše klijente. Nemojte NE činiti nešto jer ste zabrinuti da će to uništiti vaš SEO posao. Ako imate solidnu bazu kupaca, rangiranje na tražilicama neće biti od presudne važnosti. Viralni aspekt weba iznimno je podcijenjen. Promet pretraživanja samo je jedan izvor prometa.

Pravilo #5: Može li vam se vjerovati? Imati solidan popis klijenata, uspostaviti odnose s drugim webmasterima, pružiti izvrsnu korisničku uslugu. Sve te aktivnosti temelje se na povjerenju. Može li vam se vjerovati da ćete to učiniti? Ako ste pouzdani, vaša će izgradnja poveznica biti pouzdana. Ako ste u tome kratkoročno, kao i svi spameri, onda vam se ne može vjerovati.



Web je širom otvoren za one webmastere koji su voljni razvijati odnose na duge staze. U budućnosti će se jednosmjerne veze ocjenjivati na temelju povjerenja. Dakle, trebate se zapitati jesam li vrijedan povjerenja? To je davanje i uzimanje. Jeste li spremni dati prije nego što možete uzeti?

Jučer pao i prvi snijeg

Dočekali smo i to, jučer pao i prvi snijeg… koji se brzo topi tako da će djeca još morat pričekat