HEKLANJE

5 praktičnih savjeta za uštedu energije tijekom cijele sezone

TEMU APP 100 E KUPON

Zamjena prozora i vrata četvrti je najčešći projekt preuređenja kuće i stručnjaci kažu da može dramatično smanjiti račune za režije. Ipak, kada se radi o odabiru energetski učinkovitijih opcija, potrošači bi mogli biti preplavljeni vrtlogom tehnologije, terminologije i opcija na današnjem tržištu.

Vlasnici kuća moraju biti naoružani točnim informacijama kako bi mogli napraviti najbolji izbor u pogledu mnogih dostupnih opcija. To je osobito točno jer troškovi energije nastavljaju rasti. Program Energy Star Agencije za zaštitu okoliša procjenjuje da se ušteda od zamjene jednostrukih prozora s prozorima s oznakom Energy Star kreće od 125 do 340 USD godišnje za tipičnu kuću.



Budući da je ovo doba godine kada mnogi vlasnici kuća kreću u projekte preuređenja, evo pet osnovnih savjeta za odabir energetski najučinkovitijih prozora i vrata za vaš dom.

Kad poštom dobijete ponudu za kreditnu karticu od 0 APR, mogli biste doći u iskušenje da je izbacite, misleći da je predobra da bi bila istinita. Ali prije nego što ga bacite u kružnu datoteku, dobro ga pogledajte. Postoje neke posebne prednosti posjedovanja jedne od ovih kartica s kamatama od 0 posto koje bi vam mogle pomoći na načine koje još ne znate.

1. Prijenos stanja kreditne kartice s visokim kamatama.
Ako imate kreditnu karticu koju često koristite, ali ne možete je isplatiti, možete prenijeti saldo te kartice na svoju novu karticu od 0 APR. Ako plaćate kamatu od dvadeset posto na drugu karticu i prestali ste je koristiti jer je sve što si možete priuštiti svaki mjesec platiti minimalni saldo, ovo je odlična opcija za vas. Ne samo da možete otplatiti svoje ostalo stanje, već možete i vratiti svoju kupovnu moć.

2. Objedinite sve dugove po kreditnoj kartici na jednu karticu.
Za osobe s nekoliko kreditnih kartica koje su maksimalno iskorištene, objedinjavanje svih na jednu karticu s 0 APR-om savršen je način za brzo plaćanje duga. Umjesto da vaša mjesečna uplata ide samo na kamate, moći ćete plaćati po načelu za cijelo početno razdoblje od 0 APR.

3. Prijenos stanja kredita s visokim kamatama.
Ako imate kredit za automobil s pretjeranom kamatnom stopom, ovo je vaša prilika da otplatite kredit bez kamata. Platite u banci s kreditnom karticom od 0 APR, a zatim izvršite beskamatna plaćanja na karticu kako biste podmirili ovo stanje.

4. Napravite velike kupnje ulaznica bez kamata.
Planirate kupiti namještaj ili uređaj? Želite kupiti avionske karte za Europu? Upotrijebite svoju kreditnu karticu od 0 APR za financiranje kupnje ovih artikala uz kamatu od 0 posto.

5. Poboljšajte svoju kreditnu sposobnost.
Plaćanjem računa na vrijeme svaki mjesec i otplatom duga s drugih kartica ili zajmova, poboljšavate svoj kreditni rezultat i povećavate šanse za dobivanje budućih kreditnih ponuda.



GLAVNI RESURS U ŽIVOTU

Ne dopustite da vam se resursi potroše, jer tada više nećete moći nikome pomoći. I bez vaše pomoći, ništa se

Alergije na nakit

Prilikom odabira nakita koji ćemo možda htjeti kupiti ili koristiti, postoji jedan važan čimbenik koji morate uzeti u obzir. Osim

Fiskalizacija

Dolaskom aktualne vlade, pokrenute su aktivnosti za uvođenje projekta fiskalizacije u prometu gotovinom. Iako se tijekom godine špekuliralo da će