HEKLANJE

6 važnih pravila u dizajnu web stranica i hostingu

TEMU APP 100 E KUPON

Kada se radi o vašoj web stranici, dodatnu pozornost treba posvetiti svakom najsitnijem detalju kako biste bili sigurni da će optimalno služiti svojoj svrsi. Evo sedam važnih pravila kojih se morate pridržavati kako biste osigurali dobru izvedbu svoje web stranice.

1) Nemojte koristiti početne stranice



Uvodne stranice su prve stranice koje vidite kada dođete na web mjesto. Obično imaju vrlo lijepu sliku s riječima poput “dobrodošli” ili “kliknite ovdje za ulazak”. Zapravo, one su upravo to — lijepe vaze bez prave svrhe. Ne dopustite da Vaši posjetitelji imaju razlog kliknuti na gumb “natrag”! Dajte im vrijednost svoje web stranice unaprijed bez početne stranice.

2) Nemojte koristiti pretjerane reklamne bannere

Čak su i ljudi koji nemaju pojma o mreži istrenirani da ignoriraju reklamne bannere tako da ćete uzalud trošiti vrijedne nekretnine na web stranicama. Umjesto toga, pružite vredniji sadržaj i utkajte relevantne pridružene veze u svoj sadržaj i neka vaši posjetitelji osjete da žele kupiti umjesto da ih se tjera na kupnju.

3) Imajte jednostavnu i jasnu navigaciju

Morate osigurati jednostavan i vrlo jasan navigacijski izbornik kako bi ga čak i malo dijete znalo koristiti. Klonite se kompliciranih izbornika temeljenih na Flashu ili višeslojnih padajućih izbornika. Ako se vaši posjetitelji ne znaju kretati, napustit će vašu stranicu.

4) Imajte jasnu naznaku gdje se korisnik nalazi

Kada su posjetitelji duboko zadubljeni u pregledavanje vaše stranice, trebali biste biti sigurni da znaju na kojem se dijelu stranice nalaze u tom trenutku. Na taj će način moći lako pregledavati relevantne informacije ili se kretati do bilo kojeg odjeljka stranice. Ne zbunjujte svoje posjetitelje jer zabuna znači “napustiti brod”!



5) Izbjegavajte korištenje zvuka na svojoj stranici

Ako će vaš posjetitelj dugo ostati na vašoj web-lokaciji, čitajući vaš sadržaj, trebali biste se pobrinuti da ih ne živcira ponavljanje zvuka na vašoj web-lokaciji. Ako inzistirate na dodavanju zvuka, provjerite ima li neka kontrola nad njim — kontrole glasnoće ili isključivanja zvuka dobro bi funkcionirale.

6) Najvažnije – Host samo kod pouzdanog hosting provajdera.



Prije nego što odaberete pružatelja usluga web hostinga, pročitajte njegove recenzije i uvijek provjerite 10 najboljih pružatelja usluga hostinga. Dobar izvor za istraživanje pružatelja usluga hostinga je na Top10DedicatedHosting.com