HEKLANJE

9 najboljih poslovnih i osobnih aplikacija za blogove

TEMU APP 100 E KUPON

Web-blogovi ili skraćeno blogovi mogu se razvijati oko gotovo svake teme. I ne samo za osobnu upotrebu, blogovi se također mogu učinkovito koristiti kao poslovni alati, za tvrtke svih veličina od Fortune 500 do kućnih operacija.

Mnogi su otkrili da je blog sličan personaliziranom vrtaču novca za njihove web stranice i tvrtke. Zapravo blogovi mogu funkcionirati kao samostalne web stranice s punim izborom značajki; kao što su automatsko arhiviranje, objavljivanje komentara, unosi prije i poslije datuma, alati za ankete, mogućnost daljinskog upravljanja, jednostavno upravljanje, RSS izvori, kutija za pretplatnike, statistika, IP zabrana, mogućnost Google™ Adsense, bočne trake, predlošci u boji, razni marketing znači poput SEO alata i mnogo više, ovisno o blogu i postavljanju hostinga.



Blogovi zapravo imaju razne praktične primjene za tvrtke i pojedince koji ih koriste za osobnu upotrebu. Neke popularne aplikacije su:

1) Sustav za upravljanje sadržajem (CMS) – S dobrim softverom za bloganje možete učinkovito upravljati sadržajem svoje web stranice. Na primjer, uz dobar program za upravljanje sadržajem bloga, možete dodati više autora, pa čak i unose prije i poslije datuma, učitavajući ih unaprijed kako biste uzeli slobodno vrijeme za odmor.

2) Organizacijska ažuriranja i kalendar događaja – Blog softver također razvrstava vaše postove kronološki, dajući najnovijem unosu prvo mjesto za poboljšanu čitljivost, čak dopuštajući postove putem e-pošte. Osim toga, možete uključiti kalendar za brzo pronalaženje i klikanje postova za svaki datum koji nosi interaktivnu hipervezu.

3) Odbor za odnose s kupcima – blog također može poslužiti za povećanje vjerodostojnosti i pomoći u jačanju odnosa s klijentima. Web-posjetitelji mogu objavljivati komentare i pitanja na blogu, pa čak i koristiti njegovu obrazovanu bazu postova razvrstanih po kategorijama kao alat za odnose s javnošću. Vaš će blog također omogućiti vašim klijentima da brzo i jednostavno pronađu informacije pomoću alata za pretraživanje.

4) Poticaj prodaje – možete koristiti blog za opisivanje svojih proizvoda i usluga, navodeći ih po kategorijama i ugrađujući multimediju u postove: digitalne fotografije, video i audio upute, PowerPoint priručnike za dijaprojekcije, Adobe PDF vodiče i još mnogo toga. Pozovite posjetitelje da se pretplate na blog za novosti o proizvodima i uslugama, posebne ponude, kupone, program nagradnih bodova i više.

5) Medijski centar – objavite svoja priopćenja za javnost, digitalne fotografije, povijest tvrtke, izvršne životopise i isječke članaka na svom blogu kako biste potaknuli napore vaše tvrtke u odnosima s javnošću.

6) Interaktivno obrazovanje – educirajte svoje izglede i kupce svojim blogom. Razgovarajte ne samo o svojim proizvodima i uslugama, već io svojoj djelatnosti. Držite čitatelje u toku s razvojem industrije i novostima. Pozovite povratne informacije i recenzije od čitatelja vašeg bloga i profesionalaca u industriji.



7) Razvoj zajednice – Usredotočite se na razvoj zajednice bilo koje veličine i pozovite čitatelje svog bloga na sudjelovanje. Pozovite dijeljenje datoteka, učitavanje digitalnih fotografija i video zapisa, na primjer, s kritikama i recenzijama.

8) Pružatelji usluga – blogovi također mogu služiti kao pružatelji usluga dijeljenjem novosti i relevantnih i detaljnih tehničkih informacija o vašim proizvodima i uslugama na vrijeme. Na primjer, dodajte ga u svoje područje za članove, a nakon što se članovi prijave, mogu kliknuti vaš blog kao ažuriranu bazu podataka znanja koja raspravlja o problemima povezanim s određenim datumima kako bi odmah mogli nadoknaditi propušteno od svog zadnjeg dana prijave. Osim toga, mogu čitati vaše kategorizirane unose kako bi riješili tehnološke probleme i još mnogo toga 24/7 u slobodno vrijeme i vlastitim tempom.

9) Sustav interne komunikacije – možete postaviti privatni blog; na primjer, za svoje članove ili radnike tvrtke i suradnike za unutarosobnu komunikaciju. Tamo prikažite najnovije informacije i pozovite povratne informacije i interakciju, čak i dodavanjem anketa.



Dakle, blogovi se definitivno mogu koristiti u različitim aplikacijama za poslovne i osobne funkcije. Mogu poslužiti kao interaktivni alati poput ploča za raspravu i foruma za poruke ili se usredotočiti na bilo koji broj drugih softverskih značajki kako bi pomogli raznolikoj publici u interakciji putem zajedničke platforme.