HEKLANJE

Izbjeljivanje zubi mijenja se brzinom svjetlosti

TEMU APP 100 E KUPON

U studiji koju je naručila Američka akademija za kozmetičku stomatologiju, gotovo svi ispitanici rekli su da je osmijeh važna društvena vrijednost.

Devedeset i šest posto reklo je da privlačan osmijeh čini osobu privlačnijom pripadnicima suprotnog spola, a 74 posto smatra da neprivlačan osmijeh može naškoditi nečijim izgledima za uspjeh u karijeri. Ove statistike podupiru činjenicu da je estetska stomatologija popularnija nego ikad, s postupcima izbjeljivanja zubi koji su posljednjih godina porasli za 300 posto.



Od najtanjih trakica za izbjeljivanje koje se mogu kupiti u slobodnoj prodaji do brzog i jednostavnog profesionalnog izbjeljivanja na stolici, tehnologija preobrazbe osmijeha postaje sve naprednija svakim danom. Na primjer, nova Sapphire Whitening Light, ksenonska (punjena plinom) lučna svjetiljka koju je razvio Den-Mat Corp., uvelike je poboljšala brzinu i udobnost izbjeljivanja u uredu.

Više od 10 000 stomatoloških stručnjaka diljem zemlje koristi safirno svjetlo za izbjeljivanje. Prema izvješću u Dental Advisoru, vodećem stomatološkom časopisu, vrh Sapphire Light proizvodi manje topline od drugih jakih svjetiljki za polimerizaciju, iako distribuira veći intenzitet svjetla. To čini svjetlost učinkovitom bez izazivanja osjetljivosti koju mnogi ljudi osjećaju tijekom i nakon postupka profesionalnog izbjeljivanja. Također smanjuje potencijalno štetne UVA zrake.

Osim toga, nedavna studija Sveučilišta u Buffalu izvješćuje o superiornoj učinkovitosti Sapphire Light kada se koristi s vodećim markama izbjeljivača za stolicu. Studija sugerira da Sapphire Light pojačava učinak izbjeljivanja ovih proizvoda za tri do šest nijansi u usporedbi s učinkom izbjeljivanja bez svjetla.

Istraživanje otkriva da svjetlo najbolje djeluje u kombinaciji s novim Sapphire Professional Whitening Gel. Gel sadrži sredstvo za desenzibilizaciju za dodatno smanjenje osjetljivosti. Može izbijeliti sve zube odjednom ili stomatolog može koristiti specijalizirani vrh za izbjeljivanje kako bi izbijelio jedan po jedan zub, koncentrirajući se na najjače obojene zube za ujednačene rezultate.