HEKLANJE

Abdominoplastika: zatezanje trbuha

TEMU APP 100 E KUPON

Abdominoplastika ili “uvlačenje trbuha” je kozmetička operacija namijenjena ispravljanju izbočenog trbuha koji može biti posljedica slabih trbušnih mišića, povećanja tjelesne težine ili trudnoće. Ova stanja možda neće dobro reagirati na dijetu ili tjelovježbu ako su koža i mišići istegnuti, što ovu operaciju čini nužnom za nekoga tko želi vratiti pristojan oblik.

Zatezanjem trbuha zatežu se mišići trbušne stijenke i uklanja višak masnog tkiva i kože čime se poboljšava oblik i izgled tijela. Cilj je uži, ravniji trbuh. Realna očekivanja su važna, a suprotno nekim uvjerenjima, zatezanje trbuha nije zamjena za mršavljenje. Oni koji su na dijeti trebali bi postići svoju idealnu težinu prije nego što odu na ovaj zahvat, a žena koja planira ponovno zatrudnjeti u budućnosti trebala bi pričekati dok ne završi rađanje nove djece, inače bi ova operacija mogla biti samo bacanje novca.



Antibiotici će biti propisani prije operacije kako bi se spriječila infekcija. Kako biste smanjili mogućnost prekomjernog krvarenja, morat ćete izbjegavati uzimanje lijekova koji sadrže aspirin. Također će vam biti savjetovano da se nekoliko dana prije operacije kupate antiseptičkim sapunom. Abdominoplastika se izvodi u općoj anesteziji. Neki vam liječnici mogu unaprijed dati lijekove koji će vam pomoći da se osjećate opušteno. Operacije općenito traju od 2 do 5 sati, ovisno o zdravstvenom stanju i stanju pacijenta. Vrijeme oporavka također jako varira.

Određeno oticanje i nelagoda normalni su nakon operacije, a opće tablete protiv bolova pomoći će vam da to ugodnije prođete. Liječnik će vam dati upute potrebne za mijenjanje zavoja, tuširanje i opću njegu. Kao i kod svake druge medicinske operacije, uvijek je važno slijediti upute liječnika. Ožiljcima treba vremena da izblijede, ali će s vremenom izblijediti. Ovo je estetska operacija za koju je možda potrebno najviše vremena za oporavak, ali netko tko ima “debela crijeva” unatoč tome što je sve napravio kako treba zna koliko mu ovaj zahvat može biti zahvalan. Dobra prehrana i normalna rutina vježbanja nakon operacije (i vremena oporavka) bit će od velike koristi.