HEKLANJE

Listopad je nacionalni mjesec svjesnosti o ekcemima. Savjeti za njegu kože koje možete koristiti

TEMU APP 100 E KUPON

Prema Nacionalnom institutu za zdravlje, procjenjuje se da 15 milijuna ljudi u Sjedinjenim Državama boluje od ekcema, bolesti koja uzrokuje suhu, svrbež i nadraženu kožu. Srećom, postoji sve veći broj izvora i proizvoda stvorenih za pomoć onima koji žive s ekcemom.

Jedna takva organizacija, National Eczema Association (NEA), ima web stranicu posvećenu promicanju svijesti o ekcemima kroz istraživanje i obrazovanje. Jedan od načina na koji su pokrenuli širenje javnosti o ovom uobičajenom kožnom stanju jest proglašavanje listopada nacionalnim mjesecom svjesnosti o ekcemima.



Što je ekcem?

Pojava ekcema rezultira suhim, crvenim osipom na koži koji nije samo ružan nego može biti i nepodnošljivo svrbež, neugodan i teško ga je sakriti. Tipični simptomi ekcema uključuju osjetljivost kože, crvene osipe, jak svrbež, pa čak i suhe, perutave dijelove kože koji mogu pucati i krvariti. Ekcem može biti izoliran na jednom području ili prisutan na nekoliko područja na vašem tijelu kao što su ruke, unutarnja strana laktova i stražnja strana koljena.

Ekcem se često javlja u obiteljima, a mogu ga izazvati alergije, stres, iritantni deterdženti, sintetičke tkanine i hladnoća. Dok se ekcem obično pojavljuje u djetinjstvu, može se razviti u bilo kojoj dobi. Za sve koji pate od izrazito suhe kože ili ekcema stručnjaci preporučuju nekoliko savjeta:

Izbjegavajte nagle promjene temperature ili vlažnosti: Promjene temperature mogu uzrokovati zapaljenje kože, pa se klonite niskih temperatura i vruće vode, koji kožu mogu lišiti vlage. Razmislite o ulaganju u ovlaživač zraka za dom kako bi zrak bio vlažan.

Pravilno hidratizirajte: Održavajte kožu hidratiziranom hidratantnom kremom kojoj vjeruju dermatolozi koja je bez mirisa i posebno formulirana za osjetljivu kožu, kao što je Aquaphor Healing Ointment, koja je bogata, neiritirajuća hidratantna krema koja zadržava vlagu u koži, pomažući ublažiti simptome ekcema . Za smirivanje izrazito suhe kože stručnjaci preporučuju “soak ‘n’ seal” rješenje: kupajte se u mlakoj vodi oko 15 minuta uz nježno, neiritirajuće pranje. Odmah nakon toga nanesite hidratantnu kremu kao što je Aquaphor na vlažnu kožu kako biste osigurali trajnu hidrataciju.

Klonite se okidača ekcema: Smanjite simptome ekcema izbjegavanjem okidača koji mogu dovesti do neugodnih izbijanja, poput pretjeranog ribanja i brisanja ručnikom. Također izbjegavajte materijale koji grebu poput vune, oštrih sapuna, deterdženata i okidača iz okoliša poput peludi ili dlake kućnih ljubimaca.

Tko je ubio električni automobil ?

I dok čovječanstvo još čeka konkretnu serijsku proizvodnju električnih automobila (za razliku od konceptnih automobila koji se prikazuju na auto