HEKLANJE

Prednosti pridruženog trgovca i Google Adsense zarada

TEMU APP 100 E KUPON

Affiliate marketing postao je jedan od najučinkovitijih načina online oglašavanja. To je također jedan od najlakših načina za svakoga tko ima web stranicu da zaradi na internetu. Affiliate marketing je sporazum između trgovca i vlasnika web stranice. Vlasnik web stranice ili podružnica dopušta korištenje svoje stranice za promociju proizvoda trgovca povezivanjem na web stranicu trgovca. U zamjenu, trgovac plaća proviziju affiliate-u za svu prodaju koju ostvari affiliate. Svaki put kada netko klikne na vezu na web stranici partnera i nastavi s kupnjom, partner dobiva proviziju. Trgovac će platiti partneru samo kada kupac klikne na poveznicu proizvoda i obavi kupnju.

Jeste li webmaster kojem su potrebna sredstva da bi vaša web stranica radila? Ili je vaša web stranica jedini način da zaradite? Koji god da ste, sve dok ste webmaster ili web-izdavač i trebate novac, affiliate marketing može vam dobro poslužiti. Pomoću affiliate marketinga možete lako dobiti mnogo novca koji se slijeva na vaš bankovni račun. A ako je vaša web stranica bogata izvrsnim sadržajem i želite zaraditi više, zašto se ne uključite i u Google Adsense program?



Zašto affiliate marketing?

Pa, jednostavno zato što je affiliate marketing najlakši i vjerojatno najbolji način za zaradu na mreži, osim ako inače niste poslovni čovjek i radije biste prodavali svoje proizvode na mreži nego reklamirali proizvode drugih poslovnih ljudi na svojoj stranici. Ali čak i online trgovci na malo mogu imati koristi od programa affiliate marketinga, jer affiliate marketing zapravo radi za trgovce jednako dobro kao i za affiliates.

Affiliate marketing, jednostavno rečeno, odnos je ili ugovor sklopljen između dvije web stranice, pri čemu je jedna web stranica trgovca, a druga stranica affiliatea. U odnosu, podružnica se slaže dopustiti trgovcu da reklamira svoje proizvode na stranici podružnice. Trgovac bi, s druge strane, pristao platiti partneru na bilo koji način na koji su se dogovorili. To bi općenito značilo laku zaradu za affiliate, jer on ne bi radio ništa osim postavljanja oglasa trgovca na malo na svoju stranicu. To bi također bilo vrlo korisno za trgovca, jer bi pridobiti podružnice da reklamiraju svoje proizvode bilo puno pristupačnije nego angažirati tvrtku za oglašavanje da promovira njihove proizvode.

Postoji niz metoda o tome kako bi trgovac kompenzirao podružnicu za svoje usluge, a za webmastera, ove metode jednostavno se prevode u metodu kojom bi lako zaradio novac. Među češćim metodama kompenzacije su metoda plaćanja po kliku, metoda plaćanja po kontaktu i metoda plaćanja po prodaji. Metoda plaćanja po kliku je metoda koju najviše preferiraju podružnice, jer bi posjetitelj njihove stranice trebao samo posjetiti stranicu oglašivača kako bi zaradio novac. Druge dvije metode, s druge strane, bolje preferiraju trgovci, jer bi vam morali nadoknaditi samo ako vaš posjetitelj postane jedan od njihovih registriranih korisnika ili ako bi posjetitelj stvarno kupio njihove proizvode.

Međutim, dobivanje velike zarade na programima affiliate marketinga ne ovisi toliko o metodi naknade koliko o prometu koji generira vaša stranica. Web stranica koja može privući više posjetitelja općenito bi imala veće izglede za zaradu u programima affiliate marketinga.

Što je s Google Adsenseom?

Google Adsense zapravo je neka vrsta affiliate marketinškog programa. U Google Adsenseu Google djeluje kao posrednik između podružnica i trgovaca. Trgovac ili oglašivač jednostavno bi se prijavio na Google i dao mu tekstualne oglase koji se odnose na njegove proizvode. Ti oglasi, koji su zapravo poveznica na web stranicu oglašivača, tada bi se pojavljivali na Google pretraživanjima, kao i na web stranicama u vlasništvu podružnica ili onih webmastera koji su se prijavili na program Google Adsense.



Dok se može pronaći puno sličnosti između Google Adsense i drugih programa za affiliate marketing, možete vidjeti i puno razlika. U Google Adsenseu sve što webmaster treba učiniti je postaviti kod na svoju web stranicu, a Google će se pobrinuti za ostalo. Oglasi koje bi Google postavio na vašu web stranicu općenito bi bili relevantni za sadržaj vaše web stranice. To bi bilo korisno i za vas i za oglašivača, budući da bi posjetitelji vaše stranice više ili manje bili stvarno zainteresirani za proizvode koji se reklamiraju.

Program Google Adsense nadoknađuje affiliate na osnovi plaćanja po kliku. Oglašivači bi Googleu platili određeni iznos svaki put kada se klikne na njihov oglas na vašoj web-lokaciji, a Google bi zatim taj iznos proslijedio vama putem čekova, ali tek nakon što Google odbije njihov udio u iznosu. Google Adsense čekovi obično se dostavljaju mjesečno. Također, program Google Adsense pruža webmasterima alat za praćenje koji vam omogućuje praćenje zarade koju stvarno ostvarujete od određenog oglasa.

Dakle, kamo nas sve ovo vodi?



Gdje drugdje nego do profita, profita i još više profita! Programi affiliate marketinga i Google Adsense program jednostavno rade, bez obzira jeste li trgovac ili affiliate. Što se tiče trgovca, može se uštedjeti mnogo novca ako se napori oglašavanja koncentriraju na affiliate marketing, a ne na poslovanje s tvrtkama za oglašavanje. Što se tiče webmastera, možete lako ostvariti veliku zaradu samo radeći ono što znate najbolje, a to je izrada web stranica. A ako kombinirate sav svoj profit od programa Google Adsense i drugih marketinških programa za partnere, to bi se sigurno pretvorilo u veliku količinu novca.

Svejedno, najbolja prednost pridruženog marketinga je prilika da povećate svoj prihod; i možete ostvariti profit čak i ako je affiliate marketing samo sporedni posao. Sa svojim vlastitim pridruženim poslom možete lako zaraditi dodatni prihod, iako morate uložiti trud i upotrijebiti svoju maštu kako biste povećali svoj potencijal zarade. Doista, affiliate marketing jedna je od najjednostavnijih i najučinkovitijih poslovnih prilika na webu danas.

Prednosti kućnog poslovanja

Zbog napredne tehnologije, sada je lako raditi izvan ureda. Za mnoge koji žele pokrenuti vlastiti posao, rad od kuće odlična