HEKLANJE

Profesionalna samosvijest, kako je razviti?

TEMU APP 100 E KUPON

Profesionalna samosvijest nudi velike koristi na radnom mjestu, kako je razviti? Prijedlog u rješavanju problema. Postoji nekoliko načina kako poboljšati naš profesionalni i osobni rast. Jedan od njih je povećanje profesionalne samosvijesti . Mogu li nam prakse zasnovane na pažnji pomoći u postizanju veće dobrobiti na različitim područjima života? Kako stimulirati ovo stanje? Prije ulaska u ovu temu, imajmo na umu da je namjernost jedan od resursa za promicanje takvog razvoja. Riječ je o tome da krenemo putem koji nudi brojne mogućnosti učenja koje ćemo moći postupno integrirati u različita područja u kojima djelujemo. Čovjek je zadovoljan profesionalnom samosviješću. Kada govorimo o samosvijesti, mislimo na sposobnost potrebnu za prepoznavanje i opažanje naše stvarnosti i povezivanje s njom.
Stoga je to način na koji prepoznajemo i opažamo svoje radno okruženje i elemente koji se oko njega vrte. Pogledajmo neke pridružene dimenzije:
Odgovornost
Imati profesionalnu samosvijest znači odgovorno se kretati, sjetite se dužnosti uključenih u posao i uzmite u obzir posljedice svojih postupaka.
Etika
Sastoji se u poznavanju i primjeni skupa moralnih normi koje reguliraju aktivnost. Razmišljanje o etičkim načelima, nečijim postupcima i interakcijama s drugima. U etici je skup etičkih i društvenih pravila koji uređuju ostvarenje zvanja. Da bi se stekla društvena i individualna odgovornost, također je potrebno preuzeti svoja prava i dužnosti, popraćeni samoregulacijom i ažuriranjem. Drugim riječima, kontinuirano usavršavanje i odgovornost prema sebi i drugima. Jednom kad steknemo profesionalnu samosvijest prestajemo biti u defenzivi i sve shvaćamo osobno također znamo da nas jednostavne pretpostavke mogu dovesti do toga da pogriješimo. Prije nego što padnemo u pogrešku radije pitamo. Osim toga, ne osjećamo potrebu udovoljiti svima jer znamo da to nije suština posla. U stanju smo uspostaviti duboku vezu s ljudima u kojima primjenjujemo učinkovit rad.
Kad se moramo suočiti s sukobom uspijevamo se staviti na mjesto drugih mi upravljamo našom komunikacijom na najbolji način kako ne bismo povrijedili drugu osobu istovremeno postavljajući precizne granice.
To je put rasta jer smo takva bića. To znači da razvojem jednog područja utječemo na druga. Primjerice, ako radimo na svojoj sposobnosti za emocionalno upravljanje, što je korisno u vođenju radimo i na afektivnom polju s posljedicama na socijalnoj i zdravstvenoj razini. Istražuje sve što je povezano sa svjesnošću, kao što je zadržavanje koncentracije na radnje i njihove učinke, percepcije, motivacije, misli i osjećaje. Oni su elementi koji jačaju osobni rast, jer povećavaju tjelesnu, emocionalnu i socijalnu dobrobit polazeći od samospoznaje i sposobnosti samoregulacije.
To, istodobno, smanjuje tjeskobu, nesanicu i stres. Izvršne se funkcije poboljšavaju ostaju povezani sa sadašnjim trenutkom promiču prihvaćanje, između ostalog aktiviraju osjetila. Ovaj će put biti različit za svaku osobu, ovisno o korištenim strategijama, koje se mogu primijeniti na posao i druga područja života.
Kako poboljšati profesionalnu samosvijest?
To možemo učiniti na nekoliko načina. S jedne strane, bitno je uvijek biti u toku jer se teorija i tehnike pravila mijenjaju ili zastarijevaju. Ostati u tijeku omogućuje nam da se ponašamo etično. Profesionalno ažuriranje možemo kombinirati s detaljnim proučavanjem etičkih načela u našem području stručnosti. Da biste to učinili, potrebno je potražiti priručnike i srodne kodove. Jednako je važno preuzeti odgovornost za svoje postupke. Na taj ćemo način rasti kao ljudi i kao profesionalci. Tome možemo dodati priznavanje prava i dužnosti drugih. Drugi modalitet su povratne informacije. Ne možemo učiti samo iz vlastitih opažanja, već i iz drugih. Moći ćemo tražiti savjet od kolega, čitati, imati mentora, ući u nadzorne procese itd.

Kava za mršavljenje

Kava za rad na standardnom načinu spavanja vjerojatno će život učiniti puno boljim od kofeina. Kava vam daje motivaciju za