HEKLANJE

Otplatite svoje kreditne kartice u rekordnom roku

TEMU APP 100 E KUPON

Dug na kreditnoj kartici – čini se da se davimo u njemu. Svake godine Amerikanci gomilaju sve više dugova po kreditnim karticama i čini se da ih je sve teže i teže isplatiti. Mnogi od nas imaju više kreditnih kartica s različitim saldom, što znači da svaki mjesec moramo pregledati i osigurati da svaka bude plaćena – a prečesto plaćamo i plaćamo, a da ne vidimo da se na saldu zbog kamata stvara ikakav gubitak troškovi!

Ako ste zarobljeni pod brdom dugova po kreditnoj kartici, postoji nada. Pokazat ćemo vam kako možete upravljati tim dugom i isplatiti ga u rekordnom roku slijedeći vrlo jednostavnu glavnicu. Zapravo, nećete čak ni trebati potrošiti 1 $ više nego što već plaćate karticama – samo ćemo taj dolar rasporediti malo drugačije. Naravno, ako želite izdvojiti još nekoliko dolara za kartice, to će učiniti cijeli proces lakšim.



Recimo da imate četiri kreditne kartice, svaka s različitim stanjem i kamatama. Najprije saznajte koji ima najvišu kamatnu stopu – s tim ćemo se prvi pozabaviti. Zašto? Zato što su kamate ono što zarobljava mnoge potrošače. Svi znamo da tvrtke koje izdaju kreditne kartice vole povisiti stope u bilo koje vrijeme i iz bilo kojeg razloga. Pet minuta kasne s uplatom i podižu cijenu na nešto astronomsko! Pa, ovaj put ćemo ih pobijediti sami.

Sada kada znate koja kartica nosi najveću kamatu, pozabavit ćemo se njome kako bismo je najbrže isplatili. Na ostale tri kartice samo ćete izvršiti minimalno potrebno plaćanje. Sav dodatni novac koji imate iz proračuna za plaćanje kreditnom karticom (imate proračun, zar ne?) upotrijebit ćemo za tu karticu. Nećemo ni razmišljati o drugim karticama osim da osiguramo da minimalnu uplatu primimo na vrijeme. Koncentrirat ćemo većinu našeg vremena, novca i truda na onu koja ima najveći interes.
Sav višak sredstava koji imate na svojim kreditnim karticama, nakon što platite minimum na ostale tri, ide onoj s najvećom kamatom. Uvjerite se da plaćate minimalno na to plus nešto – ako se morate odreći ručka na neko vrijeme, učinite to!

Nastavit ćete to činiti svaki mjesec – plaćati minimum na ostala tri, a sva svoja dodatna sredstva usmjeravati prema onom s najvećom kamatom. Što radimo? Smanjujemo stanje na kartici s najvećom kamatom. Svaki mjesec vaše kamate za to nastavit će se smanjivati kako budete otplaćivali saldo – a svaki mjesec padat će za veći iznos čak i ako nastavite slati istu uplatu!

Jeste li sada spremni doista vidjeti kako vam stanje pada? Kada vam se isplati prva kartica, uzmite sav novac koji ste plaćali na nju PLUS novac koji ste plaćali na karticu s drugom najvećom kamatom – sada šaljete sav taj novac svaki mjesec. Udvostručili ste se! Ravnoteža će pasti kao kamen!

Postaje još bolje! Pričekajte dok ne otplatite dvije kartice i sada uzimate novac s prve kartice koju ste isplatili, s druge kartice koju ste isplatili i novca s treće kartice na koju plaćate – brže nego što možete reći “Naplati! ” ta će ravnoteža pasti.

Ova tehnika funkcionira jer dok otplaćujemo karticu, umjesto da taj novac stavimo u džep ili ga potrošimo na nešto drugo, koristimo ga da povećamo svoja plaćanja na drugoj kartici – domino efekt se javlja kada otplaćujemo više kartica dok ne otplaćujemo balansira sve brže i brže. Prije nego što shvatite – mogli biste se osloboditi dugova!

Važno je zapamtiti sljedeće: ne možete biti bez sredstava i koristiti ove kartice svaki mjesec ili ovo neće raditi! Ako morate imati jednu karticu za putovanje, posao ili troškove, svakako odaberite jednu karticu i držite se jedne kartice. Sakrijte i zaključajte svoje ostale karte da odolite iskušenju.



Isprobajte ovaj trik i vidjet ćete da ćete za samo nekoliko mjeseci ugledati svjetlo na kraju tunela kreditnih kartica!