HEKLANJE

Affiliate marketing – naučite osnove

TEMU APP 100 E KUPON

Mnogi su ljudi iznenađeni brojem sofisticiranih načina na koje oglašivači pokušavaju doprijeti do njih. Većina surfača internetom mogla bi prepoznati banner ili tekstualni oglas, ali većina vam ne bi mogla reći o marketingu učinka koji je poznat i kao affiliate marketing i marketing koji se plaća za učinak.

Affiliate marketing jedan je kanal marketinga proizvoda i usluga na mreži. Tradicionalno uključuje trgovca na malo i izdavača, ponekad poznatog kao podružnica.



Za ovaj članak definiramo izdavača kao neovisnu stranu koja promovira proizvode ili usluge oglašivača u zamjenu za proviziju od potencijalnih kupaca ili prodaje.

Affiliate prikazuje oglase, tekstualne veze ili veze proizvoda na svojoj web stranici, u kampanjama putem e-pošte ili u popisima pretraživanja, a oglašivač plaća proviziju kada posjetitelj poduzme određenu radnju, kao što je ispunjavanje obrasca, kupnja ili se pretplatite na uslugu.

Trgovac, poznat i kao oglašivač ili trgovac na malo, je web mjesto ili tvrtka koja prodaje proizvod ili uslugu na mreži, prihvaća plaćanja i ispunjava narudžbe.

Ako postavite oglas ili vezu na trgovčeve proizvode i/ili usluge na svoju web stranicu, a trgovac vam plati proviziju za potencijalne kupce ili prodaju koja proizlazi iz vaše stranice.

Što je potrebno za uspjeh

Oni izdavači koji su najprikladniji za affiliate marketing imaju neke dosljedne karakteristike:

 Moraju imati web mjesto dizajnirano za određenu nišu potrošača ili publike. Iako nemaju sve podružnice web stranice sa sadržajem, to je jednostavan način za ulazak u industriju affiliate marketinga i solidan temelj za nadogradnju ako se kasnije proširite na druge marketinške kanale kao što je marketing putem tražilica



 Trebali biste imati osnovne vještine HTML-a kako biste mogli umetati i pratiti reklame kao što su banneri, gumbi i poveznice

 Određena količina vremena dnevno koju treba posvetiti programu ovisno o broju web stranica

Naučite jezik – pridruženi marketinški stručnjaci govore



Kao i u svakoj industriji, affiliate marketing ima svoj vlastiti jezik. Nemojte se prestrašiti; uskoro će ovi pojmovi postati druga priroda.

Davatelj aplikacijskih usluga (ASP) – ASP je mrežna mreža kojoj se može pristupiti putem interneta umjesto putem instalacije softvera. Brzo se integrira s drugim W web stranicama, a usluge se lako implementiraju i skalabilne. Primjer ASP-a je CJ Account Manager™.

Transparentnost – Karakteristika CJ Marketplacea, gdje se učinak oglašivača, izdavača i oglasa javno objavljuje unutar CJ Account Managera. Izdavači mogu kreirati račun Commission Junction i pridružiti se CJ Marketplaceu bez ikakvih troškova. Izdavači moraju redovito generirati aktivnost unutar mreže (unutar 90 dana) kako bi održali aktivan račun Komisije Junction.



Isplata provizije – iznos prihoda koji prima podružnica za neku mjerljivu radnju kao što je prodaja oglašivačevog proizvoda i/ili usluge na web stranici izdavača.

Klikovni omjer (CTR) – poznat i kao klik. Radnja koju potrošač poduzima kada je upućen s web stranice putem poveznice ili oglasa i odveden na drugu web stranicu.

Klikovni omjer je postotak klikova za prikazani broj pojavljivanja oglasa.

Cijena po radnji (CPA) – metrika za online oglašavanje gdje je stopa postavljena za svaku radnju koju poduzima krajnji korisnik. Također je poznato kao plaća za učinak.

Cijena po tisuću pojavljivanja (CPM) – metrika za oglašavanje na mreži gdje je stopa postavljena za svakih tisuću pojavljivanja.

Stopa konverzije – postotak posjetitelja koji poduzmu željenu radnju. Radnju koja određuje konverziju određuje oglašivač i može biti prodaja na web-mjestu oglašivača, ispunjen obrazac za potencijalnog klijenta ili druga radnja.

Dojam – Gledanje reklamnog natpisa, veze ili proizvoda.

Marketing putem tražilica (SEM) – čin marketinga web stranice putem tražilica. To se može učiniti “prirodnim” ili “organskim” pretraživanjem koje se odnosi na sve neplaćene rezultate pretraživanja na temelju relevantnosti na web stranici sa sadržajem ili “plaćenim” pretraživanjem koje se odnosi na sva oglašavanja s plaćanjem po kliku (kao što su MSN, Yahoo! ili Google).

Optimizacija za tražilice (SEO) – Proces povećanja broja posjetitelja na web stranici visokim rangom u rezultatima pretraživanja tražilice. Izdavači stranica sa sadržajem koriste različite tehnike kako bi poboljšali rezultate web stranice.