HEKLANJE

Analizirajući spoj Komisije

TEMU APP 100 E KUPON

Commission Junction jedna je od 800 funti gorila affiliate marketinga. CJ je dio javnog ValueClick-a, koji je prošle godine zaradio 39 milijuna dolara na marketinškim programima, uključujući partnerske programe, marketing e-poštom i softver za reklamne agencije.

CJ vodi partnerske programe za mnoga velika imena, uključujući Home Depot, Yahoo i Citibank.



Možete li zaraditi s Commission Junctionom? Kao i većina partnerskih programa, ovisi o temi ili niši vaše web stranice i o tome koliko dobro odgovarate svom sadržaju i CJ programima.

Naš je pauk nedavno prošao kroz stranicu i napravio sam popis glavnih kategorija i njihove prosječne zarade po kliku (EPC). Sjećate se da se EPC izračunava tako da se ukupna isplata provizije za oglašivača podijeli s brojem klikova koje oglašivač dobije, tako da EPC mjeri koliko je svaki klik profitabilan za izdavača. Koristili smo 7-dnevni EPC, koji mjeri EPC u posljednjih sedam dana.

Pauk također sprema samo prvih deset oglašivača u svakoj kategoriji/potkategoriji, a budući da su neki oglašivači u više od jedne kategorije/potkategorije, ima tendenciju malo iskriviti rezultate (više). Došli smo do prosjeka od 0,56 (pedeset šest centi) po kliku u cijeloj ploči u prosjeku za svaku kategoriju i potkategoriju.

Stvorili smo metriku koju zovemo Pravi EPC ili TEPC, koja mjeri stvarnu zaradu po jednom kliku, a ne zaradu po stotinu klikova koju tvrtke poput CJ koriste kako bi brojke izgledale veće.

Napomena: Ovdje sam uključio samo prvih 5 kategorija i samo dio podataka. Svi podaci mogu se pronaći na www.affiliateblog.com.

Evo vrlo zanimljivog popisa po kategorijama:

Kategorija True EPC / Top Ad & TEPC



Financijske usluge 2,41 $ / Get Smart 32,98 $
Osiguranje 1,25 $ / American Life 2,98 $
Dom i vrt 1,16 USD / Zalazak sunca 8,21 USD
Web usluge 1,13 USD / Yahoo Hosting 3,75 USD
Računalo i elektronika 0,87 USD
Pribor 0,80 $
Zdravlje i ljepota 0,76 USD

Što to sve znači? Pa, za mene to znači da ako imate web stranicu koja zainteresira posjetitelje za kredite, osiguranje, Sunsetter tende ili Yahoo hosting, trebali biste biti član Komisije Junction.

Općenitije, ako mislite da možete dobiti pristojan klik na Financije, Dom i vrt, Osiguranje ili Web usluge, uključio bih neke oglase za spajanje komisije.



Nekoliko komentara o prva 4 oglasa: ono što me odmah pogađa je da mali Yahoo tekstualni oglas na #4 povlači gotovo četiri dolara. Zapravo sam se osobno prijavio za taj program i stavit ću ga na ovu stranicu kad budem imao priliku. Moji izračuni govore da klikovi od 1:5 do 1:7 rezultiraju registracijom.

Koja je naličje svih ovih podataka? Postoje kategorije koje nisu tako dobre u CJ-u. Ako je vaša web stranica o savjetima o web uslugama, torbicama, novom dobu, putovanjima ili iznajmljivanju automobila, komercijalnom osiguranju ili vjenčanjima, potražio bih negdje drugdje. Drugi način tumačenja podataka bio bi reći da trgovci koje CJ ima za te kategorije ne povlače dobro. Još jedna bi bila da vrsta web-mjesta koja se potpisuju s CJ jednostavno ne privlače tip ljudi koji bi klikali na oglase u tim kategorijama. Bez obzira na to kako ga isječete, svejedno ispadne isto — čini se da CJ nije mjesto na kojem možete popuniti oglasni prostor.

Nezadovoljan svojim brdom podataka, još sam malo otvorio vatrogasno crijevo. Pokrenuo sam program koji je uspoređivao prosječni EPC za programe plaćanja po prodaji u odnosu na programe plaćanja po potencijalnom kupcu. Za prodaju, EPC je bio .36. Za per-lead to je bilo 0,67. Intuitivno bih rekao da oglašivači plaćaju više za prodaju nego za potencijalne klijente, tako da klikovi na potencijalne kupce moraju biti puno veći na CJ-u, što se također čini točnim budući da se od posjetitelja zahtijeva manja predanost za potencijalne klijente nego za prodaju. Dakle, ako u programima imate izbor između prodaje i oglašavanja, uzmite vodeći program.



Dakle, što smo naučili ovdje? Čini mi se da ako bi posjetitelji vaše stranice odgovarali na bannere ili tekstualne veze o financiranju hipoteke, osiguranju, vrtlarstvu ili web uslugama, dodajte nekoliko CJ bannera u mješavinu. Što dovraga, svejedno ih dodajte ako imate mjesta jer je eksperimentiranje važno za uspjeh u affiliate marketingu. Ako imate web-mjesto sa sadržajem koji odgovara tim kategorijama ili je web-mjesto od općeg interesa ili zabave, CJ ima mnogo dobrih programa za odabir.

Na kraju, napravio sam brzu usporedbu prosječne Adsense isplate (koristeći 80% prosjeka licitacija za ključne riječi za različite kategorije), a Adsense pokazuje bolji EPC otprilike u četvrtini slučajeva. Stoga prvo provjerite Adsense prije nego što postavite CJ oglas koji ima EPC od dolara ili više. Veliki banner oglas u odnosu na Adsense oglas može se činiti kao dobra ideja jer se veća izloženost može pretvoriti u više klikova, ali možete smjestiti tri Adsense tekstualna oglasa u taj banner prostor.

Mnogo je skrivenih uvida u podatke i potičem vas da odete na web stranicu, ispišete stranicu i pogledate. Možda postoje neki odlično plaćeni programi koje možete reklamirati na svojoj web stranici.

Želio bih sastaviti besplatnu tjednu uslugu e-pošte koja pruža statistiku poput ove na ovoj stranici. Ako je ovo nešto što bi vas moglo zanimati, javite mi se.

Mogućnosti kućnog poslovanja

Ako želite raditi od kuće, postoje mnoge poslovne mogućnosti koje možete istražiti. Možete postaviti dnevni dom za djecu, osobe s