HEKLANJE

AOL – MSN nadmašuje Google

TEMU APP 100 E KUPON

U AOL nagradnoj igri koja je u tijeku, čini se da bi MSN mogao biti pobjednik nad Googleom. Dakle, što će to značiti za sve tri tvrtke?

AOL u bloku?



Kao što možda znate, jedinica AOL-a u Time Warneru se zadnjih godinu dana mučila pokušavajući pronaći način da ostane relevantna. Problem za AOL je, naravno, sve manja upotreba dial-up modema kao metode za pristup Internetu. Ovisno o studiji koju gledate, dial-up modemski pristup sada čini približno 40 posto svih korisnika Interneta. Ovaj broj stalno pada kako DSL i kabelski sustavi pristupa internetu postaju sve popularniji. Nastale borbe u AOL-u imaju zanimljiv utjecaj na ratove tražilica.

Google i MSN pokušavaju se pozicionirati kako bi dominirali online pretraživanjem. Situacija se svodi na sljedeći način: Google je kralj, MSN to želi biti. Ova situacija poprima posebno zanimljiv utjecaj kada se uzme u obzir da Google sada isporučuje oglase i rezultate pretraživanja AOL-u. Čineći to, Google dobiva otprilike 10 posto svojih prihoda iz odnosa s AOL-om.

U ljeto 2005. počele su glasine da je AOL na prodaju. MSN i Google bili su očiti kupci. Jedini problem je što su obje tvrtke shvatile da je AOL dobra kratkoročna igra, ali užasna dugoročna s obzirom na smrt dial-up modemskih sustava. Pa tko bi kupio AOL i koliko bi bio spreman platiti? Bi li Google dopustio MSN-u da uzme 10 posto svog poslovanja? Ako je tako, koliko bi Google mogao povisiti cijenu AOL-a za MSN?

Google čini veliku pogrešku

Ako je vjerovati glasinama, MSN i Time Warner postigli su dogovor o AOL platformi. Dakle, koliko će MSN platiti Time Warneru za AOL?

Ništa. Ni jedan peni.

Očekuje se da će do kraja prosinca 2005. godine MSN i Time Warner objaviti partnerstvo u kojem će dvije tvrtke ispreplesti svoje internetske jedinice i nastaviti s zajedničkim oglašavanjem. Zauzvrat, Google će biti izbačen sa svih AOL popisa, da bi ga zamijenio MSN ili neka kombinacija AOL-MSN rezultata pretraživanja i reklama.



Rukovoditelji Googlea čine veliku pogrešku, kritičnu grešku. Google će izgubiti 10 posto svog poslovanja u korist MSN-a, a MSN neće morati potrošiti nikakve resurse za poslovanje. Program Google Adwords, primarni izvor prihoda za Google, više neće biti na AOL-u. Zasigurno je Google mogao smisliti nešto primamljivije za AOL ili barem natjerati MSN da plati ozbiljan novac za kupnju. Umjesto toga, nije uspjelo na oba računa.

Google je odlična tražilica, ali ovo je samo jedna u nizu poslovnih grešaka internetskog diva. Kako može izgubiti 10 posto svog poslovanja, a da MSN ne plati za to? Ako MSN ovo izvede, netko će se zapitati tko je za kontrolom u Googleu i što bi oni mogli misliti.

3 alata za affiliate marketing

Izraz affiliate marketing koristi se za opisivanje ugovora o oglašavanju između vlasnika web stranice i trgovca. Ako ste istraživali mogućnosti