HEKLANJE

Aukcije: Testiranje vode

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ste još uvijek u procesu razvoja svojeg internetskog poslovanja, možda biste mogli pokušati koristiti stranice za internetske aukcije kako biste stekli osjećaj prodaje putem interneta.

Možda ste zainteresirani za razne proizvode i imate problema odlučiti koji bi mogao imati najveći potencijal. Možda ste proveli određeni stupanj istraživanja tržišta i još uvijek niste sigurni. Korištenje mrežnih aukcijskih stranica može vam pomoći da steknete jasnije razumijevanje odgovora na proizvode koji vas najviše zanimaju.



Kupnjom nekoliko proizvoda za koje ste zainteresirani da ih prodate, a zatim ih ‘preprodate’ online, imate niskorizičan način da naučite nešto više o potencijalu svakog proizvoda.

Sada ću biti prvi koji će reći da ovo nije dokaz za budale i da se ne bi trebao koristiti kao jedini standard za određivanje proizvoda ili usluga koje ćete u konačnici prodati, ali može pružiti neke podatke iz stvarnog svijeta o prodajnom potencijalu proizvoda najviše ste strastveni.

Mogli biste se iznenaditi što je povezano s onima koji posjećuju online akcijska mjesta. Postoji priča o čovjeku čiji se sin zaljubio u crtiće Pepé Le Pew. Otac je želio pronaći DVD s crtićima kako bi ih sin mogao gledati kad god poželi. Budući da nije imao uspjeha u lokalnim kinotekama, čovjek je otišao na internet. Pronašao je DVD koji je sadržavao nekoliko epizoda s tvorom i na kraju je platio više od 30 dolara za rabljeni DVD s Filipina.

U slučaju internetske aukcije možda nema jamstva da će posjetitelji dobiti povoljnu cijenu, ali imaju mogućnost da nastave tražiti proizvod ako ih stvarno zanima.

Svakodnevno postoji mnoštvo slučajeva u kojima se proizvod kupuje na internetskoj aukcijskoj stranici za znatno veću vrijednost od njegove percipirane vrijednosti. Razlozi mogu biti sentimentalni ili temeljeni na ponosu, ali istina je da su internetske aukcije jedinstven način da testirate vodu svojih proizvoda. U većini slučajeva možete postaviti minimalni prag kako ne biste gubili novac tijekom probnog rada.

Mnogi mrežni poduzetnici mogu biti dovoljno hrabri da krenu naprijed s internetskim poslovanjem, ali za one koji žele pronaći jeftin način za analizu potencijala za proizvod, internetska aukcija može pružiti koristan uvid.