HEKLANJE

Automatski odgovori: vraćam se po još

TEMU APP 100 E KUPON

Postojalo je vrijeme kada je automatski odgovor bio značajna prednost u web dizajnu e-trgovine. Rane verzije automatskih odgovora dopuštale bi samo jednokratni automatski odgovor. To je značilo da internetsko poslovanje može poslati poruku zahvale, katalog ili e-poruku ‘o nama’, ali to bi bio opseg automatskih odgovora koje bi sustav mogao poslati. Vlasnik tvrtke mogao je odabrati samo jednu stavku za slanje svim kupcima. Ako je vlasnik promijenio ono što je poslano, to je promijenjeno za sve sljedeće automatske odgovore.

Danas se ideja o automatskom odgovoru kao povlastici čini pomalo smiješna. Većina web dizajna nudi jedinstveni automatski odgovor bilo kao dodatak ili kao dio dizajnerskog paketa.



Razlog zašto to ovih dana “nije velika stvar” je pojava sekvencijalnih automatskih odgovora. Ova tehnologija je ono što tvrtkama omogućuje slanje naknadnih materijala koji mogu stići u više od jedne pošte bez potrebe da osobno upravljate distribucijom informacija.

Možda najveći razlog za korištenje sekvencijalnih automatskih odgovora ima veze s potrebom za dojmovima kupaca. Ako možete razviti niz e-poruka ili čak e-tečaj ispunjen informacijama temeljenim na znanju o vašoj industriji ili proizvodu, možete dopustiti da se ovaj sadržaj šalje redom iu propisano vrijeme.

Potencijalni kupci trebaju višestruke kontakte kako bi se upoznali i osjećali ugodno s vašom trgovinom e-trgovine. Za razliku od “pet i sitno” odrastanja, većinu e-trgovinskih poslova vode ljudi koje klijenti ne poznaju, a automatski odgovori mogu pomoći potencijalnim kupcima da saznaju više o vama, vašim uslugama i vašoj sposobnosti da im poslužite.

Budući da je znanje važna komponenta u razvoju i marketingu vaše web stranice, ne bi trebalo čuditi da vam sadržaj može pomoći pretvoriti slučajnog posjetitelja u kupca od povjerenja.

Neke poruke e-pošte s automatskim odgovorom teško je prodati, ali želio bih predložiti da se vaši automatski odgovori temelje na informacijama i da pristupite pružanju znanja klijentu kao osnovi za e-poštu s naglaskom na prodaju proizvoda kao sekundarnu motivaciju.

Svi smo bili pod udarom prodavača pod visokim pritiskom i većina nas to ne voli. Kada je riječ o Internetu, ako napadnete pretjerano, vašem potencijalnom kupcu je stvarno lako pritisnuti gumb za brisanje i odbiti otvoriti bilo što drugo što biste mogli poslati.

Najbolji savjet koji mogu dati je da vas zamolim da se pobrinete da pošaljete kvalitetan materijal u svojim automatskim odgovorima. Ako to učinite, omogućit ćete svom posjetitelju da poželi vidjeti vašu e-poštu sljedeći put kada ih vaš automatski odgovor pošalje.