HEKLANJE

Bankarstvo s lošom kreditnom sposobnošću

TEMU APP 100 E KUPON

Ako imate lošu kreditnu sposobnost, bankarstvo i korištenje financijskih proizvoda može biti teško. Međutim, postoje načini na koje možete bankirati s lošom kreditnom sposobnošću i pritom dobiti značajke koje želite. Također, ako imate dobru kreditnu sposobnost, postoje neke radnje koje možete poduzeti koje će lako uništiti vašu kreditnu sposobnost i smanjiti vašu sposobnost da dobijete ponude koje želite. Evo nekoliko savjeta o bankarstvu s lošom kreditnom sposobnošću i kako osigurati da vaše bankovne odluke ne utječu na vaš kreditni rejting

Osporavanje vašeg kreditnog izvješća



Jedan od načina da uništite svoj kreditni rejting je osporavanje svih stavki u vašem kreditnom izvješću. Iako je osporavanje stavki za koje znate da su pogrešne dobra ideja, neki ljudi pokušavaju osporiti sve stavke jer ako agencija ne odgovori u roku od 30 dana, moraju ih ukloniti. Problem s ovim je taj što ako se uklone sve stavke u vašem izvješću, banka ili zajmodavac ne znaju jeste li dobar ili loš zajmoprimac. Oni neće preuzeti rizik i nećete moći dobiti financijske proizvode koje želite. Da biste to izbjegli, osporavajte samo one stavke u svom kreditnom izvješću za koje znate da su netočne ili lažne.

Neplaćanje računa na vrijeme

Drugi način da naškodite svom kreditnom rejtingu je kašnjenje u plaćanju računa ili bankovnih naknada. Ako to učinite, vaše će kreditno izvješće pokazati da ste nepouzdani, a kamatne stope i naknade koje vam se naplaćuju vjerojatno će porasti. Iako to nije uvijek moguće, pokušajte platiti svoje račune na vrijeme. Korištenje online sustava za plaćanje računa može vam pomoći da pratite kada trebate platiti.

Loša kreditna sposobnost utječe na vaše bankarstvo

Ako imate lošu kreditnu sposobnost, to će utjecati na sve aspekte vašeg bankarstva. Vaša će banka vjerojatno biti puno oštrija prema vama ako zna da ste nepouzdani ili imate lošu kreditnu sposobnost. Bit će vam naplaćene veće cijene i imat ćete ograničen pristup značajkama. Loša kreditna sposobnost smanjit će šanse da dobijete konkurentnu kreditnu karticu i zajam od svoje banke. Iako još uvijek možete koristiti banku, loša kreditna sposobnost ugrozit će vašu sposobnost da u potpunosti koristite svoju banku.

Poboljšanje vaše kreditne sposobnosti

Ne postoji jednostavan način da poboljšate svoju kreditnu sposobnost, a najbolje je jednostavno platiti svoje račune na vrijeme, a onda kada imate priliku posuditi, učinite to oprezno i pobrinite se da posudite samo onoliko koliko banci pokažete da možete možete računati na vraćanje novca. Ako ste u banci dugo vremena i pokažete im da ste pouzdani, veća je vjerojatnost da ćete dobiti bolju ponudu.



Promjena banaka

Ako su vaši kreditni problemi iza vas, ali još uvijek mislite da vam trenutna banka daje lošu ponudu, možda je vrijeme da promijenite banku. Ako vas vaša trenutna banka neće nagraditi za vašu lojalnost, onda bi vas nova banka mogla nagraditi ako prijeđete k njoj. Čak i ljude s lošom kreditnom sposobnošću banke pozdravljaju kao nove klijente, pa se isplati redovito kupovati u potrazi za najboljim ponudama. Iako bankarstvo s lošom kreditnom sposobnošću može biti nezgodno, ako ostanete financijski stabilni i voljni ste tražiti dobru ponudu, dobit ćete razinu usluge koju trebate.

Oslobodite svoje kreditno izvješće

Besplatno kreditno izvješće postoji u mnogim zemljama, kreditno izvješće je evidencija pojedinca ili poduzeća koja ima evidenciju prošlih posuđivanja i