HEKLANJE

Biljke koje sprječavaju akne

TEMU APP 100 E KUPON

Dob zapravo nije faktor, posebno u okruženju koje se mijenja. Danas sve više i više odraslih ima dijagnozu onoga što nazivamo odraslim aknama, ali nema se čega stvarno bojati jer to nije bolest koja se boji, to je samo stanje kože gotovo kao prolazna faza u životu.

Postoje različite vrste lijekova dostupnih za liječenje akni, ali ništa se ne može usporediti s kućnim tretmanima. Kućni tretmani za akne sastoje se od prirodnih terapija, povrća, minerala, voća, ayurvedskih i biljnih tretmana. Na fuzing.com možete kupiti svježe ili smrznuto povrće, kao i začinsko bilje . Neke od biljaka dostupnih na Fuzingu uključuju list achiote, bademovo ulje, anetol, aloe veru, cvijet arnike, koru bayberry itd.



Pogledajmo razne kućne lijekove koje možete koristiti za akne.

Biljna mješavina

Biljke igraju važnu ulogu u prevenciji i liječenju akni. Stoga ljekovito bilje možete uzimati čak i kada ste na dijeti ili nakon što ste završili svoj program prehrane.

Dobra biljna mješavina trebala bi se sastojati od jednakih dijelova biljnih ekstrakata žutog luka, sarsaparille, čička i čička. Ove biljke su moćna sredstva za čišćenje limfe i krvi. Uzimate li pola žličice najmanje tri puta dnevno osim zdrave prehrane, ne samo da ćete imati zdravu kožu, već ćete i spriječiti pojavu akni. Neke od najčešće propisivanih biljaka su ulje čajevca, koje se nanosi na lezije od akni kako bi se ubile bakterije koje uzrokuju akne, te crnica ili cvijet komorača.

BILJA #1: ULJE ČAJA
Ulje čajevca može se dobiti iz lišća Melaleuca alternifolia destilacijom vodenom parom. To je izvorna biljka iz Australije i učinkovito se bori protiv akni. Možete kupiti nerazrijeđeno ili čisto ulje čajevca u trgovinama zdrave hrane.

2: CRNJACA ILI CVIJET KOROMAČA
Nigella ili cvijet komorača učinkovit je biljni lijek protiv akni. Cvijet komorača pripada rodu Nigella vrste sativa. Ljudi ili civilizacije stoljećima su uzgajali ovu biljku zbog njenih ljekovitih svojstava, ali i kao začin.

Sastojci: Nigella sativa sastoji se od proteina, ugljikohidrata, masnih kiselina, vitamina i minerala



Neki od drugih složenih spojeva pronađenih u crnici su:
arginin, alanin, triptofan, kampesterol, asparagin, karvon, cistin, cimen, dehidroaskorbinska kiselina, glukoza, eikosadienska kiselina, glutaminska kiselina, željezo, glicin, izoleucin, linolna kiselina, leucin, d-limonen, linolenska kiselina, lizin, lipaza, metionin, nigelin, miristinska kiselina, nigelon, palmitinska kiselina, oleinska kiselina, fenilalanin, kalij, fitosteroli, beta-sitosterol, stearinska kiselina, alfa-spinasterol, stigmasterol, treonin, tanin, timokinon i timohidrokinon.

Dobrobiti: crnica ima neka čarobna svojstva koja je čine tako traženom biljkom za liječenje raznih kožnih i tjelesnih problema. Neka od uobičajenih svojstava Nigelle su:

Svake godine milijuni tinejdžera i tinejdžerica žele postati modeli jer znaju da imaju sposobnost doći do vrha. Međutim, ne znaju odakle početi i često završe samo zbunjeni. Lookoftheyear vam pomaže da počnete odmah. Dokazuje se kao dobra platforma za predstavljanje vašeg profila i osvajanje srca drugih članova.



Nova stranica je vrsta internetskog natjecanja ljepote gdje ćete biti ocijenjeni na ljestvici od 1 do 10, pri čemu je 10 najveći broj bodova, a 1 najniži. Godišnje natjecanje zove se natjecanje Look of the Year i vi biste mogli biti pobjednik natjecanja koje će se održati u prosincu 2008. Međutim, dobra vijest je da čak i ako ne pobijedite, još uvijek imate priliku postati vrhunska agencija za modele tražim nakon što vidim vašu fotografiju i vaš profil. Dakle, započnite svoju karijeru modela s praskom samo kroz Lookoftheyear.

Stranica će izabrati 4 pobjednika nakon što uzme u obzir ocjene koje su pribavili. Sustav ocjenjivanja pobjednika temelji se na složenom algoritmu koji uzima u obzir važne čimbenike poput datuma kada se član pridružio i glasova koje je on ili ona dobio. Novi član trebao bi se sjetiti objaviti svoju najbolju fotografiju kako bi on ili ona imali bolje šanse da ga pokupi agencija za modele. Zapravo, član ima dobre šanse za pobjedu čak i ako se pridruži stranici 30 dana prije objave rezultata. Stoga će vaša fotografija i vaš profil igrati ključnu ulogu i povećati vaše šanse za osvajanje željene krune.

Također postoje različite dobne kategorije za dječake i djevojčice u kojima je podijeljeno natjecanje. Stoga će pobjednik biti proglašen iz svake kategorije, a to su Djevojčice 14-19 – Djevojčice 19+ – Dječaci 14-19 – Dječaci +19. Zapravo, nakon što postanete član, možete reći svim svojim prijateljima, rodbini i obitelji da prođu kroz vaš profil i glasaju za vas. Praćenje vašeg profila može se vršiti na stranicama kao što su FaceBook i Myspace.



Pa što čekaš? Pridružite se Lookoftheyear-u već danas i tko zna, mogli biste postati sljedeći Brad Pitt ili Angelina Jolie. I ne morate gubiti nadu čak i ako ne želite pobijediti na natjecanju u prosincu jer agencije za modele uvijek traže svježe talente i nova lica. Samo ispunite jednostavan obrazac za registraciju koji se sastoji od polja kao što su spol, boja kose i očiju, vitalne statistike poput visine i težine. Na stranici možete čak potražiti agencije za modele iz različitih zemalja i prijaviti im se, au roku od nekoliko dana možete očekivati poziv jedne od njih ako ste dovoljno impresivni.