HEKLANJE

Binkys And Bling: specijalne dude

TEMU APP 100 E KUPON

Ljudi bez djece uvijek se zaklinju da nikada neće dobiti dudu. Kad vidite bebu s čepom smiješnog oblika pričvršćenim na lice kako vrišti čim je povuku ili čujete stomatologa kako govori o tome što se može dogoditi zubima nakon dugotrajne uporabe, mislite da je dude sigurno napravio vrag.

Ali kad su dječje čizmice na drugoj nozi, a plač jednostavno ne prestaje, duda se odjednom čini kao dar s neba. Dok liječnici i mame nastavljaju raspravu o relativnim prednostima korištenja duda, a lingvisti dodaju na svoj popis broj naziva koji se koriste za dude (binky, nummy, nuckie, smucky), nekoliko je tvrtki zavirilo u svijet duda i dizajniralo neke za zadovoljiti posebne potrebe djece na tom putu.



Bolnički izbor

Zaboravite one gadne stvari od gume/lateksa koje prodaju u Wal-Martu po 2 za 1,99. Postoje visokokvalitetne dude varalice koje će utješiti vašu bebu i istovremeno biti medicinski oprezne za vaše dijete. Baby’s First Smoothie je duda koja se najčešće koristi u bolnicama za njegu dojenčadi. Karakteristike koje ga čine traženim su brojne.

Prvo, napravljen je od silicija, a ne od lateksa. Alergije na lateks muče mnoge ljude, a zapravo se mogu razviti kontinuiranom upotrebom lateksa. Drugim riječima, vaše dijete danas možda nije alergično na lateks, ali bi nakon kontinuirane upotrebe kasnije moglo razviti alergiju. Smoothiji također imaju oblik bradavice kako bi potaknuli prirodni refleks sisanja kod dojenčadi i imaju ventilacijski otvor za dobro strujanje zraka. Jedina mana Smoothieja je to što su malo veći od prosječne dude varalice pa je potrebna posebna kopča za pričvršćivanje. Smoothie sada izrađuje specijalne kopče dizajnirane za to.

Posebno za nedonoščad

Često se dijete prerano rodi s posebnim potrebama, uključujući mnogo manju glavu i potrebu za CPAP-om ili respiratorom. Također je vjerojatnije da će nedonošče biti rođeno bez prirodnog refleksa sisanja i možda će trebati pomoć u njegovom razvoju. Upravo za takve situacije stvorena je Gumdrop duda. Također je izrađen od silikona i ima manji čep u obliku bradavice. Također je dizajnirana malo manja od normalne dude i zakrivljena je kako bi bolje pristajala djetetovu licu. Druga važna značajka su dvije male rupice u dudi kroz koje prolaze CPAP ili respiratorne cijevi tako da ne smetaju strojevima potrebnim za zdravlje djeteta.

Za bebu sa svime

Baš kad ste pomislili da ste vidjeli sve moguće, sada postoje dude pune osobnosti koje odgovaraju ljubavi vašeg djeteta prema životu na veliko. Nevjerojatno, ali na stranici personalized pacifiers dostupna je duda od bijelog zlata s 278 bijelih dijamanata. Ima silikonsku bradavicu i pokretnu ručku. Također može biti ugravirano ime i datum rođenja djeteta. Troškovi? 17 000 dolara. E sad, to je puno binkyja! Za one koji nemaju namjeru potrošiti toliko, tu su dude koje se mogu personalizirati s imenom bebe, blagdanske dude i zabavne na kojima piše “princeza na treningu”.



Još uvijek nema mišljenja o korištenju duda, ali sve dok postoje bebe koje plaču i majke koje to žele, bit će i duda koje će održavati mir.