HEKLANJE

Black Hat SEO – Što nikada ne raditi ili biti zabranjeno

TEMU APP 100 E KUPON

Iako postoje mnoge legitimne vještine u SEO-u, postoje i one koje mogu funkcionirati, ali ako vas uhvate da ih koristite, rezultati mogu biti katastrofalni. Kada je optimizacija za tražilice postala problem, korištene su mnoge tehnike jer su u tom trenutku tražilice koristile puno jednostavniji algoritam. Budući da su ti trikovi korišteni za iskorištavanje jednostavnijih algoritama, poslužili su im i da ih učine naprednijima. Pogledajmo nekoliko trikova.

Prikrivanje i preusmjeravanja metode su pomoću kojih jednu stranicu prikazujete tražilici, a drugu posjetitelju. Preusmjeravanje samo dovodi posjetitelje na jednu stranicu, a zatim ih šalje na drugu stranicu osvježavanjem stranice jednom na njihovoj stranici. Prikrivanje uključuje zavaravanje indeksatora tražilice da pomisli da je to nešto drugo i navođenje indeksatora da pošalje lažne informacije svom šefu.



Druge tehnike uključuju preopterećenje metaoznaka s ključnim riječima ili čak skrivanje ključnih riječi na običnom mjestu na web stranici. Varijacija ove tehnike je smanjivanje ključnih riječi tako da su premale da ih se vidi golim okom.

Korištenje nepovezanih ključnih riječi još je jedan trik, posebno u kombinaciji s gore navedenim trikovima. Upotrebom nepovezanih ključnih riječi na ovaj način možete privući promet na svoje web mjesto iz više izvora.

Korištenje pretjerano optimizirane odredišne stranice također može funkcionirati. To nije isto što i legitimna odredišna stranica. U ovom slučaju koristite bilo koju i sve metode za pretjeranu optimizaciju jednog i koristite to da dovedete ljude na svoju stranicu. To bi uključivalo korištenje svih gore navedenih metoda za ovu jednu stranicu.

Konačna kazna za korištenje beskrupuloznih metoda je izbacivanje iz samih tražilica. Budite oprezni kada koristite ove mračne metode iz straha od ove kazne. Biti kažnjen jedno je, ali najgori je mogući scenarij da uopće ne budete uopće na tražilici.