HEKLANJE

Bolje korištenje kreditne kartice za prijenos stanja

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditne kartice za prijenos stanja mogu biti učinkovito rješenje, ako se pravilno koriste, za konsolidaciju postojećih dugova i izbjegavanje visokog APR-a na postojećoj kartici. Međutim, korisnici bi trebali znati što trebaju znati prije podnošenja zahtjeva za karticu, kao i koje probleme kartice za prijenos stanja neće riješiti. Kupci bi trebali biti svjesni toga povećava li se početna stopa kartice za prijenos stanja tijekom vremena ili ne, poništavajući prednosti ponuda kartice za prijenos stanja na prvom mjestu. Također bi trebali biti svjesni da prethodna loša kreditna povijest može zakomplicirati korištenje kreditne kartice za prijenos stanja i da samo razborite opće financijske navike u kombinaciji s povremenim korištenjem prijenosa stanja stvaraju trajno rješenje.

Svatko tko je koristio kreditnu karticu u bilo kojem vremenskom razdoblju vjerojatno se barem jednom našao suočen s avetom duga: možda plaća nije isplaćena na vrijeme, prijateljska pomoć nije stigla, namještaj u zadnjem trenutku prodaja ne privlači kupce. Nepodmireni dug je visok, a kamatna stopa koja se isprva činila samo teoretskom (“Neću morati brinuti o tome”, misli korisnik, “sve dok sam pažljiv”) sada se čini uznemirujuće stvarnom. Ova situacija je uvijek moguća, prirodan proizvod svakog nužnog financijskog rizika, i u tome nema srama. Sve što je bitno je pronaći rješenje za situaciju.



A rješenja postoje. Zapravo je prilično uobičajena situacija da se pojavila cijela vrsta kreditnih kartica kako bi zadovoljila upravo ovu vrstu korisnika: kreditne kartice za prijenos stanja. Načelo iza kreditne kartice za prijenos stanja je jednostavno: kartica potiče svog korisnika da konsolidira svoje nepodmireno stanje na jednu karticu s vrlo niskim početnim APR-om, često 0%. Korisnik je tada oslobođen bilo kakvog većeg APR-a koji se mogao pojaviti na njegovoj ili njezinoj postojećoj kartici i čini se kao da su sve financijske brige u trenu uklonjene kreditnim karticama za prijenos stanja: čini se čarobnim metkom financijski svijet.

No važno je shvatiti da kreditna kartica za prijenos stanja nije čarobni metak: to je financijsko rješenje, kao i svako drugo, sa svojim prednostima i potencijalnim zamkama. I važno je da potencijalni korisnik prijenosa stanja ima na umu nekoliko stvari kada razmatra hoće li ili ne uštedjeti novac korištenjem prijenosa stanja za konsolidaciju dugova.

Najvažniji čimbenik koji treba uzeti u obzir je da početna stopa na većini kreditnih kartica za prijenos stanja ne traje vječno. Ako korisnik razmišlja o prijenosu stanja kao o izravnom uklanjanju problema s dugom – ili barem njihovom uklanjanju do nekog nebuloznog budućeg vremena – taj bi korisnik potencijalno mogao isteći početno razdoblje odgode od 0% (najčešće dvanaest mjeseci) i naći se suočen s s APR-om koji se obično kreće od 11 do 18 USD – nije nerazumna stopa za nekoga tko to očekuje, ali inače je moguće katastrofalno iznenađenje.

Stoga bi potencijalni klijenti trebali istražiti sve pojedinosti o bilo kojoj kreditnoj kartici za prijenos stanja (ili bilo kojoj kreditnoj kartici) prije donošenja odluke o prijavi. Neke kartice također imaju opcije koje bi mogle biti razbijači dogovora (možda će biti potreban visok početni prijenos stanja) ili opcije koje bi mogle biti vrlo korisne (neke kartice dopuštaju korisniku da zadrži početnu stopu od 0% dok se sva početna stanja ne isplate). ) Kao i u svakoj situaciji koja uključuje kredit ili financije, informirani kupac uvijek je učinkovitiji kupac.

Još jedan, možda temeljniji čimbenik koji treba razmotriti prije podnošenja zahtjeva za kreditnu karticu za prijenos stanja: prijenos stanja nije, sam po sebi, lijek za postojeće probleme duga. Oni su tretman koji djeluje samo u kombinaciji s dobrim financijskim navikama. Neke kreditne kartice za prijenos stanja određuju svoju početnu ili redovnu APR (ili oboje) gledajući ukupnu kreditnu povijest podnositelja zahtjeva, što znači da će u tim slučajevima postojeći financijski problemi, umjesto da budu otklonjeni karticom, zapravo spriječiti karticu da izvrši svoje raditi. Dakle, na kreditne kartice za prijenos stanja ne treba gledati kao na slamku spasa ili čarobni metak, izgovor za stvaranje visokih stanja u nadi da će pravovremeni prijenos izbrisati svu povijest: umjesto toga, kreditne kartice za prijenos stanja su alat, samo koristan kada ga prati opća financijska razboritost.

Nitko nije savršen, au slučaju da stvari krenu po zlu i dugovi rastu bez neposredne metode otplate na vidiku, konsolidacija stanja može biti moćan (iako u mnogim slučajevima privremen) lijek. Ali prije nego što donesu odluku o prijavi, klijenti se prije svega moraju sjetiti da se informiraju o svojim mogućnostima i moraju se sjetiti prvog pravila financija: nikada ne pretpostavljajte postojanje čarobnog rješenja za probleme; nikada nemojte zamijeniti razboritost i dobar financijski plan privlačnom kreditnom opcijom.