HEKLANJE

Budite pametni i brzo otplatite svoje kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Malo je stvari u životu koje mogu uzrokovati toliko dugotrajne napetosti i pritiska kao što su financijske brige. Osobito ako imate djecu ili obitelj koju morate uzdržavati, bit ćete vrlo svjesni da neuspjeh u održavanju financija nije opcija. Stoga, postoje određeni koraci koje biste možda željeli poduzeti kako biste ovaj posao učinili malo lakšim i imali manje stvari na umu oko kojih biste morali biti pod stresom ili brinuti. Jedan od tih savjeta obično će biti otplata vaših kreditnih kartica.

Kreditne kartice su izuzetno korisne i prikladne financijske mogućnosti, ali kao što svi znamo, mogu naplaćivati vrlo visoke kamatne stope i u tom su smislu vrlo skup alat za korištenje, osobito ako ne vraćate svoj puni dug svakog mjeseca. Stoga je preporučljivo da, ako je ikako moguće, pokušate otplatiti svoje kreditne kartice i zadržati stanje na nuli. To je ipak lakše reći nego učiniti. Za većinu ljudi zapravo nije problem zaraditi novac za otplatu kartice, nego jednostavno nastaviti koristiti karticu i trošiti novac, iako su shvatili da si više ne mogu priuštiti održavanje nepodmirenog duga.



Ako ipak želite očistiti svoje kreditne kartice, jedna od prvih stvari koje trebate učiniti je postaviti izravno terećenje ili trajni nalog za otplatu određenog iznosa svaki mjesec. Na taj ćete način uvijek platiti svoj račun na vrijeme i nećete podlijegati administrativnim kaznama ili naknadama za kašnjenje u plaćanju. Iznos koji postavite za razinu otplate trebao bi biti znatno viši od minimalne potrebne otplate. To je zato što zadržavanje plaćanja na minimumu neće isplatiti saldo kreditne kartice vrlo brzo. Zapravo, to može biti samo razina servisiranja koja će platiti kamate, ali neće napraviti nikakav napredak prema nepodmirenom stanju.

Nakon što odredite mjesečni iznos otplate i uvjereni ste da je dovoljno visok za otplatu salda kreditne kartice u razumnom roku, ono što biste trebali sljedeće učiniti jest ostati jak i disciplinirati svoju potrošnju. To znači suzdržavanje od korištenja kartice i možda čekanje do sljedećeg mjeseca kada imate gotovine da kupite nešto što trebate ili želite. Upravo će ta disciplina biti razlika između čišćenja duga i njegovog nošenja u budućnost. Ako vam se čini preteškim, razmislite o tome da karticu ostavite na sigurnom mjestu kod kuće ili je čak prerežete.

Imajte na umu da se nemojte samo držati minimalne isplate, ovo je siguran način da se dodatno zadužite. Plaćanjem dodatnih £10 svaki mjesec vaša će ukupna kamata na kreditnoj kartici znatno pasti. Tvrtke koje izdaju kreditne kartice postavljaju svoje minimalne zahtjeve plaćanja prenisko, mnogi na samo 2%, a previše potrošača pada u zamku misleći da su minimalna plaćanja primjerena.

Poslušavši naše savjete, uskoro ćete se osloboditi dugova po kreditnoj kartici.