HEKLANJE

Nekirurški program pomlađivanja lica u 6 koraka

TEMU APP 100 E KUPON

Danas se u zdravstvu događa revolucija protiv starenja od koje ste vi glavni korisnici. Nigdje u području medicine protiv starenja otkrića i tehnološki napredak nisu uzbudljiviji, relevantniji i dostupniji za trenutačnu primjenu i korist za vas kao u području pomlađivanja lica. Bolja, najuzbudljivija, učinkovitija nova otkrića su nekirurške metode pomlađivanja lica. Da, rekao sam nekirurški i rekao sam učinkovit.

Kako se promijeniti od one blistave 16-godišnjakinje s glatkom i blistavom svježom kožom do 40-godišnjakinje koja počinje vidjeti svoju majku kako je gleda u zrcalu do 65-godišnjakinje s kapuljačama, podbuhlim donjim kapcima, vilicama i opuštenom kožni nabori koji vise ispod brade. Pregledajmo i jasno shvatimo koje su to promjene koje moramo potražiti, prepoznati i zatim poduzeti korake da ih ispravimo.



Promjene teksture kože (površinske nepravilnosti)

Stara koža lica izgleda suho u usporedbi s kožom djeteta. Više od polovice ključne prirodne hijaluronske kiseline koja je hijaluronska kiselina izgubljena je do trenutka kada napunimo 50 godina, a HA ne možete zamijeniti uzimanjem tableta ili nanošenjem na kožu. Gubitak hormonalne podrške tijekom menopauze ubrzava ovu promjenu. Suha ostarjela koža gubi sjaj, izgleda bez sjaja, gotovo siva. Stara koža je naborana i gruba, a pore su proširene.

Neravnomjerna pigmentacija, smeđe mrlje i crvene mrlje (pigment i krvne žile)

Neujednačena pigmentacija i pretjerani rast krvnih žila karakteristični su za ostarjelu kožu lica. Ove su mrlje zaštitni i upalni odgovor kože na godine izlaganja ultraljubičastom svjetlu sunca i ozljede od slobodnih radikala koje oslobađaju štetni čimbenici u našem okolišu i prehrani.

Fine linije i bore

Sitne linije i bore klasični su znakovi starenja lica. Statičke bore su one koje su prisutne na koži kada lice miruje. Te bore nastaju zbog gubitka kolagena u dubljim slojevima kože. Kolagen se uništava UV svjetlom od sunca i slobodnim radikalima iz drugih izvora. Kako kolagen nestaje, volumen se gubi ispod kože i koža se bora. Ovo nije slično načinu na koji se grožđe nabora nakon sušenja da bi se dobile grožđice.

Dinamičke bore su one koje vidite kada se lice pomiče – bore namrštenog lica, bore od smijeha, bore zabrinutosti i bore vrane šape. Ove su bore zapravo uzrokovane povlačenjem mišića lica ispod kože lica. Dinamičke bore mogu postati statične nakon godina stalnog povlačenja mišića lica.



Duboke bore lica

Duboke bore lica su one bore oko usta koje se zovu nazalno-labijalna linija pregiba i marionetske bore. Ove se bore razlikuju od bora po tome što su uzrokovane kombinacijom napetosti mišića lica i opuštene opuštene kože. Kako lice stari, koža postaje opuštena i pada preko linije koju stvara povlačenje mišića lica, na primjer linije osmijeha.

Opuštena koža



Koža ostarjelog lica izgubila je elastičnost i postala opuštena. Obraz je pao i stvorio opuštenu kožu na čeljusti koja se naziva vilice. Koža ispod čeljusti na vratu također visi, fenomen koji se naziva pureći pleter.

Što je pomlađivanje lica

Definicija pomlađivanja je ponovno učiniti mladim ili mladolikim ili vratiti u izvorno ili novo stanje. Pravo pomlađivanje lica zahtijeva korekciju svih gore navedenih promjena starenja lica kako bi lice postalo mlado ili mladoliko ili vraćeno u prvobitno stanje. Program u 6 koraka osmišljen je za rješavanje svih promjena starenja bez operacije.
Program nekirurškog pomlađivanja lica u 6 koraka



Program pomlađivanja lica u 6 koraka sastoji se od sljedećih 6 koraka:

1. Piling
2. Poticanje stvaranja novog kolagena
3. Uklanjanje abnormalnog pigmenta i krvnih žila
4. Opuštanje linija izraza lica
5. Popunite duboke bore lica
6. Zatezanje kože

Program u 6 koraka na djelu – kako se to radi

Korak 1-Piling
Svim svojim pacijentima započinjem rutinu pilinga koja se sastoji od topikalnih krema za piling i mikrodermoabrazije ili površinskih kemijskih pilinga s glikolnom ili salicilnom kiselinom. Potonji pilinzi nisu dugotrajni postupci, iz ureda izlazite pomalo ružičasti, ali s osvježenim sjajem. Kreme za piling koje koristim su Retin A® ili Tazarotine®, iako za pacijente s osjetljivom kožom koristim lokalno vitamin C.

Za pacijente s izraženijim promjenama starenja koristim lošiji oblik pilinga pod nazivom MicroLasaerPeel®. Ovaj postupak ide dublje od mikrodermoabrazije® i učinkovitiji je, ali izlazite iz ordinacije prilično crveni i treba vam 4 do 6 dana da vaša koža izgleda normalno. Ovo je veliki napredak u odnosu na lasersko resurfacing, koji ide mnogo dublje i zahtijeva mnogo tjedana oporavka. MicroLaserePeel® ne posvjetljuje kožu niti ostavlja demarkacijske linije kao što to čini lasersko resurfacing. Mnogi liječnici koriste dublje kemijske pilinge s TCA, ali ja više volim MicroLaserPeel® zbog njegove točnosti i pouzdanosti.

Korak 2- Stimulirajte stvaranje novog kolagena

Nakon dubinskog pilinga, ovo je najvažniji korak za uklanjanje statičnih mimičkih bora i bora. Ovaj korak također oduzima najviše vremena i naporan je i zahtijeva strpljenje s vaše strane. Ne postoji brzi nekirurški način uklanjanja vidljivih bora na licu. Lasersko resurfacing može brzo i učinkovito ukloniti bore na licu, ali ja smatram lasersko resurfacing kirurškim zahvatom, a produljeni oporavak i vrijeme prekida lasersko resurfacing čine neprihvatljivim za većinu ljudi.

Iako gore spomenute lokalne kreme i duboki piling potiču proizvodnju novog kolagena, potrebna je dodatna stimulacija. Nekoliko novih laserskih tehnika, IPL i radiofrekvencijski strojevi mogu potaknuti kožu na stvaranje novog kolagena u dubljim slojevima bez oštećenja površine kože. Te se tehnike nazivaju neablativnim, što znači da ne uklanjaju površinske stanice kože kao što se to radi kod laserskog resurfacinga, što je ablativna tehnika. Posljedično, ove neablativne tehnike nisu zahvati bez vremena, što znači da ste nakon tretmana ružičasti, ali se oporavljate brzo u roku od nekoliko sati.

Postoji mnogo različitih marki strojeva koji mogu izvesti neablativnu stimulaciju stvaranja kolagena koja se često naziva fotopomlađivanjem. Više volim onaj koji se zove Lasergenesis® jer je jednostavan, bezbolan i učinkovit. IPL je također učinkovit i vrlo koristan kod pacijenata koji imaju mnogo pigmenta i abnormalne krvne žile, ali IPL je jači, uključuje kontakt stroja s kožom i mora ga koristiti s oprezom osoba koja je obučena i iskusna u koristiti.

Stimulacija kolagena je dugotrajan proces. Za učinkovite rezultate koje možete vidjeti u ogledalu, odnosno manje bora, potrebno je najmanje 5-7 tretmana i 5-7 mjeseci da bi dobrobit bila vidljiva. No, trebalo je 30-40 godina da se te bore formiraju, tako da je uklanjanje za 7 mjeseci bez operacije i vremena dosta dobro.

Korak 3- Uklanjanje abnormalnog pigmenta i krvnih žila

Iako kreme i piling mogu ukloniti mnoge svijetlosmeđe mrlje, a laseri i IPL korišteni u koraku 2 uklanjaju manje žile, potrebna je agresivnija terapija za uklanjanje tamnijeg pigmenta i smeđih mrlja te većih žila. Dostupni su mnogi neablativni laseri za uklanjanje pigmenta i krvnih žila. Iako ovi laseri nisu ablativni, ostavljaju crvenkasti trag koji je vidljiv dan ili dva i lako se prekriva šminkom. Mnogo sam godina koristio laser pod nazivom Versapulse® koji radi vrlo dobro, ali novi Versapulse® laseri toliko su skupi da se danas rijetko proizvode. Noviji laser pod nazivom Coolglide® vrlo je učinkovit za veće krvne žile. Danas je IPL izbor za kombinirani pigment i manje krvne žile koje se pojavljuju kao ispiranje slično rozaceji.

Gore navedene terapije su učinkovite i rezultati su vidljivi za oko šest tjedana. Obično su potrebna 2 ili 3 tretmana.

Korak 4- Opuštanje mišića lica

Botox® je revolucionarni novi lijek koji učinkovito uklanja dinamične linije i bore uzrokovane mišićima lica. Bore namrštenog lica, bore zabrinutosti, bore vrane šape i bore zečića mogu se smanjiti ili ukloniti injekcijom Botoxa®. Bore od ruža za usne, sitne bore oko usana također se mogu smanjiti s Botoxom®, ali mogu se koristiti samo male količine, inače će usne biti oslabljene.

Postoji nekoliko novih “peptida”, od kojih je jedan acetil 3 heksapeptid, za koji se izvješćuje da kada se lokalno primjenjuje kao krema ima učinak sličan Botoxu® u smanjenju finih bora. Na kraju će se ova sredstva usavršiti, biti učinkovitija i vjerojatno učiniti injekcije Botoxa nepotrebnima.

Možete pročitati više o tome kako djeluju ova sredstva za opuštanje mišića i uklanjanje bora u Poglavlju 7, Postupci protiv starenja lica bez vremena.

Korak 5- Ispunite duboke bore lica i deformacije kontura

Punila za meko tkivo kao što su Radiesse®, Restylane®, vlastita masnoća i druga punila mogu se ubrizgati u kožu ispod duboke bore lica kako bi se bora popunila i kamuflirala. Također se mogu koristiti za povećanje stare usnice i za popunjavanje konturnih deformacija uzrokovanih starenjem lica.

Ovi su fileri privremeni i moraju se ponavljati svakih 6 mjeseci do godinu dana. Injekcije masti mogu trajati dulje i ako se pravilno izvode možda ih neće trebati ponavljati. Upamtite, međutim, tehnike punjenja su kamuflaža, a ne korekcija.

Korak 6- Zatezanje kože

Zatezanje kože vrlo je važna komponenta svakog procesa pomlađivanja lica. Prije godinu-dvije, face lifting je bio jedina opcija za zatezanje kože lica. Međutim, nove tehnologije koje koriste infracrvenu, radiofrekvenciju i kombiniranu lasersku energiju valne duljine 1319/1064 pokazuju obećavajuće rezultate kao nekirurške metode zatezanja kože.

Dvije od ovih metoda, Thermage®, koja koristi radiofrekvencijsku energiju, i Titan®, infracrveni uređaj koriste se već 2 godine i rezultati se poboljšavaju. Ove metode nisu nekirurški lifting lica kako se često reklamira, stoga nemojte biti zavedeni. Međutim, kod pravilno odabranih pacijenata mogu zategnuti kožu za čak 30%. Bilo je komplikacija s Thermage®-om koje se sastoje od udubljenja na određenim dijelovima kože lica pa je znanje i iskustvo s korištenjem ovih aparata vrlo važno.

Kao i kod drugih nekirurških tehnika pomlađivanja lica, zatezanje kože zahtijeva više tretmana i potrebno je vrijeme da se vidi konačni rezultat, često 5 mjeseci. Kao i kod drugih laserskih i foto tehnika, gore navedeno zatezanje kože postiže se poticanjem dubljih slojeva kože na remodeliranje i stvaranje novog kolagena, što je proces za koji je potrebno vrijeme, obično 5 do 6 mjeseci da se vide rezultati.

Nekirurško zatezanje kože najkorisnije je za mlađe pacijente koji počinju imati opuštenu kožu na vratu, duž linije čeljusti i na obrazu. Stariji pacijenti s teškim opuštenim licem mogu se poboljšati, ali rezultati će biti manje impresivni.

Program pomlađivanja lica u 6 koraka pažljivo je strukturirana metoda za primjenu novih revolucionarnih metoda za postizanje učinkovitog nekirurškog pomlađivanja. Za ovaj program potrebno je vrijeme, ali rezultati su vidljivi i stvarni nakon otprilike 7 mjeseci, u istom vremenskom okviru koji većina ljudi provede koristeći kreme i dijete samo da na kraju ne vide nikakvu razliku na svom licu. Upamtite, trebao je cijeli život da vaše lice ostari, ima li smisla da se ta šteta može poništiti preko noći – naravno da ne.

Nekirurški program pomlađivanja lica je skup. Ove nove tehnologije su skupe i naravno da vas treba liječiti kvalificirani liječnik. Međutim, uz program od šest koraka dobivate ono što ste platili, pomlađivanje lica bez rizika, nelagode i troškova operacije. Ako zbrojite troškove svojih krema za kožu, tretmana lica, modnih dijeta i posjeta toplicama i uštedite taj novac za program u 6 koraka, mnogi od vas bit će vrlo blizu pokrivanju troškova. Za one od vas koji već imaju tretmane pomlađivanja lica u liječničkoj ordinaciji, program u 6 koraka će dati bolje i učinkovitije rezultate i uštedjeti vam novac.

DJELUJ! Premium i nekretnine

DJELUJ! Premium and Real Estate upravlja izgledima i kupcima stručnjaka za nekretnine na brz, učinkovit i produktivan način. Nema razlike