HEKLANJE

Limun – čudo za lijepu kosu i kožu

TEMU APP 100 E KUPON

Iako izlazimo na tržište kako bismo nabavili najprikladnije kozmetičke proizvode za sebe, ponekad jednostavno moramo potražiti bolje rješenje u vlastitom domu. Na vlastito iznenađenje, mogli bismo ga pronaći iu vlastitom dvorištu. Govorimo o malom limunu.

Stoljećima se ovaj limun koristi kao jedan od najvažnijih i najkorisnijih kozmetičkih proizvoda koje možemo zamisliti. Sa svojim bogatim sadržajem hranjivih tvari pomaže vam kako vašoj koži, tako i kosi. Limun sam ili s bilo kojim drugim sastojkom čini vrlo dobar spoj za njegu kože ili kose.



Toliko je uobičajen da ga svatko ili svatko može koristiti. Ne može se reći da su ga samo bogati i slavni mogli dobro iskoristiti. Ima dobru količinu vitamina C što olakšava stvari ako želite imati lijepu i zanosnu kožu.

Vrlo je dobro sredstvo za čišćenje jer hranjive tvari čine čudesne kako iznutra tako i izvana. Zbog dobrog rada za naš probavni sustav pomaže u stvaranju vrlo čiste i čiste kože. Ako limun umiješate u čašu tople vode i pijete svaki dan, pomoći će vam u čišćenju tijela od toksina.

Rezanje limuna i trljanje njime po koži te držanje gotovo sat vremena pomoglo bi u uklanjanju preplanulosti. Također će vam pomoći u smanjenju šanse za pojavu bora i liječenju sve većih mrlja. Još bi bolje djelovalo ako prije ispiranja utrljate maslinovo ulje. Djeluje kao sredstvo za izbjeljivanje pa izbjegavajte korištenje ove mješavine prije izlaganja suncu.

Limun je dobar i za vašu kosu, jer pomaže u uklanjanju peruti. Utrljavanje ili masiranje soka od limuna na kosu regulira krv u glavi i pomaže u rastu kose. Regulirane su i žlijezde koje pomažu u proizvodnji ulja za lijepu i sjajnu kosu.

Budući da pomaže u stimulaciji, limun se koristi u mnogim aromaterapijskim sapunima i uljima za pomlađivanje u svakom pogledu. Ako imate lomljive nokte, svakodnevno trljanje narezanog limuna pomoglo bi vam da imate mnogo jače i čvršće nokte. Možete isprobati jedan od uobičajenih tretmana za nokte tako da ih potopite u sok od limuna na 10 minuta, a zatim ih iščetkate s jednakim dijelovima octa i zagrijete za dobru formu.

Također se koristi za uklanjanje mitesera. Ako limunov sok utrljate preko mitesera, držite ga preko noći i isperete ujutro, to će vam jako pomoći. Nastavite to raditi svaku večer dok miteseri ne nestanu. Može se koristiti i kao menta za dah. Ubrizgajte malo soka od limuna u usta i vrtite ga u ustima neko vrijeme, a zatim popijte. Ova metoda će vam pomoći da se riješite lošeg zadaha.

Limun je kiseo; treba ga koristiti u pravilnim omjerima. Djeluje kao adstringent što možda nije dobro u prevelikim količinama. Prije nego isprobate bilo koji od ovih lijekova, provjerite da niste alergični na njih.