HEKLANJE

Što uzrokuje celulit i kako ga spriječiti

TEMU APP 100 E KUPON

Opće je poznato da je pojava celulita češća kod žena; a njihova dob je ovdje od manjeg značaja budući da je celulit često uzrokovan hormonalnim poremećajima.

Tijekom puberteta tijelo počinje proizvoditi hormone, uključujući i one ženske koji su odgovorni za stvaranje masnog tkiva i mogu oštetiti cirkulaciju i drenažu u podkožnim tkivima.



Međutim, abnormalne promjene u tkivima mogu se izbjeći ako se hormonski poremećaji zbrinu u ranoj fazi. Mlada tijela mogu se bolje braniti; a takvi poremećaji kod tinejdžera uglavnom su uzrokovani promjenama u metaboličkim procesima i stoga su privremene prirode.

Brojni čimbenici mogu izazvati celulit, no glavni uzroci su nasljedni čimbenici i nezdrav način života. Nasljedni faktor se ne može poreći jer primjera za to ima previše. Štoviše, koliko god paradoksalno izgledalo, obiteljski odgoj ima značajnu ulogu u tome zašto živimo nezdravim načinom života. Izraz nezdrav način života ima široko značenje i uključuje niz faktora svojstvenih čovjeku. S tim u vezi valja spomenuti istočnjačku mudrost: u orijentalizmu se godinama tragalo za skladom i načinima kako ga postići. Život je kod istočnjaka zamišljen kao jedinstvo svijetlog yanga i tamnog yina. Ne može se reći da je yang dobar i da treba postojati, dok je yin loš i treba ga se riješiti. Takav pristup tipičan je za zapadnjaka koji je navikao dobro suprotstavljati zlu. Kinez ili Japanac, međutim, ne vide nikakav sukob i prihvaćaju svijet onakvim kakav jest, bez ikakvih prividnih proturječja.

Zapravo, tko može sa sigurnošću reći što je bolje, a što gore: toplina ili hladnoća, dan ili noć, muškarac ili žena? To su nedjeljive i međusobno povezane komponente našeg svijeta koje tvore svjetski poredak – Dao. A čovjekov je cilj spoznati Tao i postići harmoniju prilagođavajući život prirodnosti svijeta. To sigurno zahtijeva mnogo truda, a mi se korak po korak moramo oslobađati podlosti u sebi.

Ako ovu želju razmotrimo sa stajališta našeg tijela, možemo doći do mnogih pitanja. A prva od njih je koja je pravilna i zdrava prehrana?

Zanemarujete li tražilice

Ako ste u poziciji da razmišljate o tome kako postići da vaša web stranica bude zapaženija i relevantniji promet, onda