HEKLANJE

Kratki pregled MSN optimizacije

TEMU APP 100 E KUPON

Svaki put kada unesete ključne riječi ili pojmove u polja za pretraživanje, bilo da se radi o Googleu, Yahoou ili MSN-u, prikazat će vam se takozvane stranice s rezultatima. Ove su stranice prošle proces koji se zove “SEO” i zaslužile su odgovarajuće rangiranje stranica.

Što je SEO, pitate se? SEO ili optimizacija za tražilice odnosi se na proces povećanja broja posjetitelja koje web stranica dobiva visokim rangom u rezultatima pretraživanja tražilice. Visoko rangiranje u rezultatima pretraživanja povećava vjerojatnost web stranice da je posjeti korisnik.



Kako to? Pa, opće je poznato da većina korisnika interneta jednostavno posjećuje prvo web mjesto u rezultatima umjesto pregledavanja stranica i stranica s rezultatima pretraživanja. Stoga je isto zaključiti da je mjesto na kojem se nalazi mjesto u pretraživanju ključno za povećanje prometa za web mjesto.

Većina ljudi pretpostavlja da je SEO vrlo kompliciran proces koji je jednostavno previše za razumjeti. U međuvremenu, drugi su vjerovali da je visoko rangiranje na tražilici jednostavno stvar sreće. Obje izjave su zablude.

Visoko rangiranje na tražilicama nema nikakve veze sa srećom niti je to nemoguće razumjeti. Sve što trebate je nekoliko jednostavnih stvari kako bi vaše web stranice dobro prolazile na tražilicama.

Rangiranje na tražilicama igra značajnu ulogu u Internet marketinškoj kampanji, zbog čega je važno da razumijete osnove SEO-a. Dobar rang u tražilicama nije fenomen koji se događa preko noći, stoga morate biti strpljivi.

Postoji mnogo tražilica; neki čak nude specijalizirane kategorije koje koriste višestruke rezultate tražilice za sastavljanje nacrta navedenih rezultata, umjesto preuzimanja rezultata iz vlastitih baza podataka.

Međutim, ako je vaš glavni cilj biti uspješan na internetu, onda je optimizacija za MSN tražilicu neophodna. MSN je definitivno jedna od vodećih tražilica na internetu danas. Što ga razlikuje od ostalih divova tražilica? Pa, MSN pridaje veliku važnost korištenju tehnika optimizacije stranice, dok se Google i Yahoo koncentriraju samo na tekst sidra dolazne veze. Za vas to znači da MSN indeksira više stranica od drugih tražilica, što posljedično omogućuje vašim stranicama da budu rangirane više i brže.

Štoviše, div tražilice nedavno je doživio veliku promjenu. Kakvu promjenu, pitate se? MSN Search je uključio “neuralne mreže” u svoj algoritam tražilice ili ono što se sada naziva “RankNet”. Ova monumentalna promjena dogodila se prošlog lipnja. Ovaj algoritam doista je otkriće i brzo postaje predmet velikog razmatranja među optimizatorima pretraživanja.



Što je RankNet i kako radi? U osnovi, RankNet je “stroj za učenje” koji razmatra obrasce ljudskih pretraživanja i zatim uči iz njih, pružajući relevantnije rezultate ne samo za trenutna pretraživanja, već i za buduća pretraživanja.

Budući da SEO nije stvar slučajnosti nego strategije, postoje određeni koraci koje možete poduzeti kako bi vaše stranice ili web mjesto imale dobro rangiranje na MSN-u. MSN Search toplo savjetuje da zapamtite dvije važne stvari. Jedan je korištenje dobro oblikovanog HTML koda, a drugi je da na vašim stranicama nema pokvarenih veza.

Postoje i drugi koraci koje također možete razmotriti. Za početak, možda bi bilo dobro koristiti datoteku robots.txt za kontrolu načina na koji MSNBot indeksira vašu stranicu. To je također bitno za druge pretraživače.



Imajte na umu da je MSN sve o sadržaju. Što radiš? Ograničite sve stranice na razumnu veličinu i ispustite slike koje su manje od 150 KB. Dodavanje karte stranice također bi bilo korisno jer će omogućiti MSNBotu da locira sve vaše stranice bez poteškoća. Također ne zaboravite odabrati jednu temu za svaku stranicu.

Izbjegavajte stavljanje riječi koje nisu relevantne samo da biste povećali gustoću ključnih riječi na stranici. Skriveni tekst ili veze također su loša ideja, to obično ukazuje na neželjenu poštu, pa vas stoga MSN može ukloniti iz svog indeksa.

Još jedna stvar koju možete učiniti je postaviti opisni sadržaj na vrh svake web stranice. Provjerite ima li svaka stranica jasnu temu i svrhu. Također možete dodati opis web stranice u meta oznaku Description. Sada, ako ikada promijenite svoj sadržaj, svakako ažurirajte opis svoje web stranice.



Jedan od najvažnijih čimbenika u optimizaciji stranica, posebice RankNeta su ključne riječi. Postavljanje ključnih riječi u snažan odlomak na početku, u tekstu veze i njihovo ponavljanje pri kraju stranice možda nisu nove ideje. Zapravo, ovo je dio dobre prakse optimizacije već neko vrijeme. Štoviše, to također ima logičnog smisla kada se radi o pružanju čvrstih informacija korisnicima web stranica. Zanimljiva je važnost ovih elemenata u novoj MSN tražilici.

Imajte na umu da je MSN vrlo osjetljiva tražilica na sadržaj i ključne riječi. Ako posvetite dodatnu pažnju korištenju i postavljanju svojih ključnih riječi, kao i svom sadržaju, možete biti sigurni da sav vaš trud neće biti uzalud jer će MSN Search nagraditi vašu stranicu dobrim rangiranjem u tražilicama.

MSN nudi različite značajke i usluge; MSN Search samo je jedan od njih. Optimizacija za ovu tražilicu itekako može značiti uspjeh na webu, štoviše, može se vrlo lako izvesti (pod uvjetom da vaša stranica ima puno originalnog sadržaja). Optimizacija stranica nije važna samo za MSN Search nego i za druge tražilice. Dobra optimizacija vaše stranice sigurno će poboljšati vaš rang ne samo na MSN-u nego iu drugim tražilicama.

Pa što čekaš? Zašto ga ne biste isprobali i uvjerili se sami možete li podići svoje stranice i biti dobri ne samo u MSN tražilici, već iu ostalima.